Microsoft'un dev online video atağı

Microsoft video işine kafayı taktı. Yapılan yeni anlaşma, online TV'ye giden yolda önemli bir adım.

MS'in online video atağı

Son günlerde Microsoft video streaming dünyasında yer edinebilmek için çabalarını artırıyor. Şirketin bu konudaki son atağı, Internet TV şirketi Move Networks'e yaptığı miktarı belli olmayan yatırım.

Geçtiğimiz Mart ayında Microsoft, Move Networks'ün video streaming teknolojisini Silverlight teknolojisiyle destekleyeceğini açıklayarak stratejik ortaklığın temellerini atmıştı. Şimdi de Move Networks, yaptığı açıklamada sistemlerinde Windows video sıkıştırma teknolojileri ve Silverlight DRM metodlarını kullanacaklarını belirtti.

Move Networks ABC, Discovery, ESPN ve Fox gibi yayıncılara HD video yayın teknolojisi sağlıyor. Son gelişmeler de son zamanlarda yükselen bir grafiğe sahip olan şirketin yükselmeye devam edeceğine işaret ediyor.

İki şirket bu hafta Ulusal Demokrat Toplantısı'nın (DNC) yayınında ortaklıklarını gösterecek. Toplantı DNC'nin web sitesinden Microsoft ve Move teknolojileri kullanılarak yayınlanacak.

Move Networks CEO'su Edwards, Microsoft ile kurdukları yakın ilişkinin internet televizyonu dünyasında büyük bir potansiyelin açığa çıkmasını sağlayacağını düşündüklerini belirtiyor. Microsoft ve Move Networks'e göre, iki teknolojinin bir araya gelmesiyle özelleştirilebilir online televizyon programcılığı dönemi başlayabilir.

Okuyucu Yorumları