Microsoft'un görmediğimiz yüzü...

Muhtemelen pek çoğunuz bilmiyorsunuz ama Microsoft'un, böyle bir alkışlanacak yanı daha var!

Microsoft'un görünmeyen yüzü!

Yazılım devi Microsoft, teknoloji dünyasına yeni ürünler kazandırmaya devam ederken, yardıma muhtaç kişi ve kuruluşları da es geçmiyor. Son 30 yılda hayır kurumlarına 1 milyar dolardan fazla bağış yapan şirket 2012 yılını da boş geçmedi. Microosft çalışanlarının geçtiğimiz yıl hayır kurumlarına bağışladığı miktar, tam 105 milyon dolar olarak kaydedildi.

Microsoft, bu rakamın aynı zamanda yeni rekor olduğunu belirtti. Şirket ayrıca iki yıl art arda hayır kurumlarına 100 milyon doların üstünde bir miktar bağışlamış oldu. Microsoft'un "Employee Giving" adı altında yürüttüğü hayır programından, şimdiye dek 19 bin farklı hayır kurumu yararlandı. Anlaşılacağı gibi bu program kapsamında Microsoft doğrudan bağış yapmıyor; çalışanlarını bağış yapmaya yönlendiriyor.

Programa katılan 37 bin Microsoft çalışanından yarısı, 2012 yılında 1,000 doların üstünde bağışta bulundu. Bir diğer yarısı ise programa para yerine, zamanlarını vererek katkıda bulundu.

İşin güzel yanı, Microsoft çalışanları şirketten ayrılsalar bile, kendi kar amaçsız gruplarını kurarak, geri kalan hayatlarında da bu hayırsever geleneği sürdürmeye devam ediyor. Microsoft, eski çalışanları tarafından şimdiye dek 150'den fazla hayır programı kurulduğunu söylüyor.

Okuyucu Yorumları