Microsoft'un listesinden biri daha silindi!

Microsoft'un başına geçmesine kesin gözüyle bakılan dev isim, ani bir karar sonrası listeden silindi

Listeden biri daha silindi!

Microsoft'un CEO arayışı halen devam ediyor. Yakın zamanda ise pozisyon için uygun adaylar söylentilerine yeni bir isim eklenmişti: Qualcomm'dan Steve Mollenkopf... Ancak, bu söylentinin yayılmasından sadece bir gün sonra, Mollenkopf'un Qualcomm'daki COO pozisyonundan CEO'luğa yükseleceği haberi duyuldu ve Microsoft için bir lider olma ihtimali ortadan kalkmış oldu.

Yayınlanan basın bildiriminde Qualcomm, Mollenkopf'un görevi, 4 Mart tarihinde şu anki CEO Paul E. Jacobs'tan devralacağını duyurdu. Jacobs da aynı tarihte yönetim kurulundaki yeni görevine başlayacak.

Mollenkopf, Qualcomm adına çalışmaya 20 yıl önce firma içerisinde bir mühendis olarak başlamıştı. San Diego tabanlı firmanın içerisinde önemli bir yönetici olmasının ardından ise Qualcomm dünyanın en büyük çipset ve LTE bileşenleri sağlayıcısı oldu. Mollenkopf'un firma içerisindeki son yükselişinin ardında ise, tahminen, Microsoft'un koltuğuna aday olabileceği iddiası ve onu şirkette tutma çabası yatıyor. Geçtiğimiz hafta Bloomberg, Mollenkopf'un, Steve Ballmer'ın emekli olmasının ardından koltuk için en ciddi adaylardan biri olduğunu iddia etmişti.

Qualcomm'un yönetim kurulundan Sherry Lansing, diplomatik bir açıklama içerisinde, bu hareket ile firmanın güçlü bir yönetime sahip olacağının garantiye alındığını bildirdi. "Qualcomm'un yönetim kurulu, firmanın üst seviye yönetiminin devam etmesinden ve yönetici ekibinin, firmanın amaçları için, gerekli olan tecrübe, yetenek ve karaktere sahip olmasından sorumludur." cümlesini kuran Lansing, "Bugünün duyurusu ile beraber, kendini kanıtlamış bir yönetici olan Steve Mollenkopf için uygun bir geçiş sağlıyoruz ve bu sırada Paul Jacobs'ın sürmekte olan yönetim önderliğinin devamını sağlıyor ve bu liderliği yönetim kurulu seviyesine taşıyoruz." cümlesi ile konuşmasına devam etti.

Mollenkopf, teknoloji endüstrisi söz konusu olduğunda muazzam tecrübeye sahip bir isim. Ayrıca Qualcomm'un yaşadığı hızlı ve büyük gelişimin de Microsoft'un en tepedeki koltuğuna aday olmasına yardımcı olabilecek bir etkendi. Bunların yanı sıra, Qualcomm, Microsoft'un akıllı telefonlarında kullanılan çipsetlerin üretiminden de sorumlu. Öyle ki Snapdragon çipsetlerini her Windows Phone ürününde görmek mümkün.

Okuyucu Yorumları