Microsoft'un tarihi kararı!

Yazılım devi Microsoft, bugüne dek kurduğu en büyük ortaklıklardan birini tarihe gömdü!

Microsoft'un tarihi kararı

İnternetin ilk zamanlarında kendine yer elde etmek isteyen projelerden bir tanesi de Microsoft ve NBC'nin MSNBC.com ve MSNBC haber kanalı ortaklığıydı. Ancak yazılım devi Microsoft, 1990'ların ortalarında hizmete açılan MSNBC.com'un artık bir ortağı değil.

NBC'nin MSNBC.com için Microsoft'a şirketin yüzde 50'lik hissesini satın almak için yaklaşık 300 milyon dolarlık bir ödemede bulunduğu söyleniyor. Gerçek satın alma fiyatı ise açıklanmadı. MSNBC.com'un yeni adı ise artık NBCnews.com. NBC yöneticileri, televizyon ile NBCnews.com çalışanlarını bir araya getirerek NBC-TV programlarının dağıtımını geliştireceklerine, daha çok uygulama dağıtabileceklerine ve mobil web sitelerini geliştireceklerine inanıyor.

Satın alma sonucunda NBCnews.com, Vivian Schiller'ın başında bulunduğu NBC News Digital'ın bir parçası haline gelecek. MSNBC.com web sayfası, ziyaretçileri şu an NBCnews.com'a yönlendiriyor. NBC, Microsoft'un ortaklık işinden tamamen ayrılmasının iki sene süreceğini söylüyor. Bu arada NBCNews.com, MSN.com web sitesi için haberi içeriği sağlamaya devam edecek.

Okuyucu Yorumları