Microsoft'un Windows 7 satışı hesapları

Microsoft'un Windows 7 ile yakalamayı düşündüğü inanılmaz rakam sizce kaç? İşte cevap...

Windows 7 ne kadar satacak?

Microsoft, 60 Milyon nüfusa sahip olan İngiltere'de bir yıl içerisinde 14 milyon Windows 7 satmayı hesaplıyor. Bu da neredeyse dört kişiden birine satış yapmak demek.

Yazılım devi için bile oldukça hırslı bir hedef, peki bu rakam nereden geliyor? Microsoft'a göre bu rakam 15 milyon beta testçisinden yola çıkarak ortaya konulmuş. Bunlardan sadece 8 milyonu Windows 7'nin erken sürümlerini kurcalamak için üye olan gerçek kullanıcılardan oluşuyor.

Üreticiler ve profesyonel müşteriler yazılımı sistemlerine kurmaya çoktan başladı. Resmi çıkış ise yeni geldi çattı. Microsoft, bu sefer müşterilerinin ne istediğini dinlediğini ve uzun uzun dinlediklerini belirtiyor.

Hem basit, hem de geleceğe yönelik...

Hem basit, hem de geleceğe yönelik...

Sonuçta potansiyel Windows 7 müşterilerinin isteğinin işlerin basit ve verimli tutulmasını istediği anlaşılmış. Ayrıca geleceğe yönelik olarak da bulut bilgi işlem sistemlerine önem verilmiş. Yani Windows 7 basit ve verimli olmanın yanı sıra geleceğe yönelik bir işletim sistemi.

İngiltere'de bu satış beklentisinin açıklandığı basın toplantısında Ashley Highfield'a çok ilginç bir soru da soruldu. Microsoft'un gelecekteki sert rekabet koşullarında, Apple ve Google'ın yeni rakip ürünleri birbiri ardına çıkarken ne yapacağı; Windows 8 çıktığında bugünkü kadar önemli bir olay olup olmayacağı soruluyor. Highfield'ın cevabı kısa ve öz "Rekabetin gayet farkındayız."

Okuyucu Yorumları