Microsoft, Universal App Store'u açtı!

Windows 10'un iki hafta sonraki çıkışına hazırlanan Microsoft, bir yeniliğini daha herkese açtı!

Yeni mağaza karşınızda!

Windows 10'un çıkışına yalnızca iki hafta kaldı ve Microsoft, güncelleme için hem üreticileri, hem de sıkı takipçilerini hazırlamak istiyor. Bunun için çeşitli kampanyalar, şirketlerle ortaklıklar yapan ve ücretsiz yükseltme seçeneği sunan firma, şimdi de Universal App Store'un web sürümünü kullanıma açtı.

Universal App Store'un tüm Microsoft cihazları için tek mağaza olacağı ilk kez Eylül 2014'te duyurulmuştu. Üst tarafta öne çıkarılan uygulamaları devasa bir kutu içinde gösteren mağaza, aşağı kaydırdığınızda önerilen, en çok indirilen ve en çok puan alan uygulamaları göstermeye başlıyor. Mağazaya geliştirici araçları, çoklu ortam tasarım, sağlık, fotoğraf ve video, kişiselleştirme, üretkenlik, güvenlik ve alışveriş gibi yeni kategoriler de eklenmiş bulunuyor.

Microsoft, Universal App Store'u açtı!

Tasarımı Windows'la gelen mağazaya yaklaşan Universal App Store'da hangi uygulamaların hangi cihazlarda çalıştığı, işlevleri ve yaklaşık boyutu listelenebiliyor. Puanlar ve yorumlar ise artık daha temiz ve açık bir biçimde gösteriliyor. Bununla birlikte Universal App Store'un bazı eksikleri de var. Örneğin .appx kurulum dosyalarını indirmenin bir yolu olmadığı gibi, uzaktan uygulama yükleme seçeneği de bulunmuyor. Ancak mağaza yeni açıldığından, Microsoft kullanıcılarına kulak vererek tasarımı geliştirebilir.

Universal App Store'u ziyaret etmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları