Microsoft ve Çin el ele

Microsoft'un, bu dev ülkede Skype kullanıcılarını takip ettiği iddiaları doğru olabilir mi?

Microsoft için şok iddia!

Çin'deki internet kısıtlamaları nedeniyle farklı bir Skype altyapısı kurmuş olan Microsoft'un, Çin devletinin kullanıcı gönderimlerini takip etmesine göz yumduğu iddia ediliyor. Bloomberg'in bildirdiğine göre, ülkedeki internet uygulamaları nedeniyle yerel telekomünikasyon firması TOM Online ile birlikte TOM-Skype adı verilen farklı bir uygulama geliştiren Microsoft, kullanıcı verilerinin takip edilmesini sağlayan ek kodların eklendiğinden haberdar.

New Mexico Üniversitesi'nde öğrenci olan Jeffrey Knockel'in Tom-Skype uygulamasında keşfettiği kodlar şöyle çalışıyor: Çin'den bağlanan kullanıcıların gönderdiği yazılı mesajlarda belirli kelimeler (örneğin, Uluslar arası Af Örgütü ya da Tienanmen gibi) kullanıldığında harekete geçen sistem tüm diyalogu takibe alıyor, gönderici ve alıcıya ait bilgileri kaydediyor. Yani takibe uğrayan sadece Çin'den bağlanan kullanıcılar değil; onlarla görüşen diğer kişiler de Çin devletinin casusluk uygulamasına takılıyor.

Microsoft, konuyla ilgili yorum yapılması istendiğinde sadece Çin'deki girişimlerinde beraber hareket ettikleri TOM Online firmasının büyük ortak konumunda olduğunu ve uygulamanın yerel yasalarla uyumlu hale getirilmesinden onların sorumlu olduğunu belirtmekle yetindi.

Okuyucu Yorumları