Microsoft ve Nintendo'u Hack'edi, Yine Kurtuldu!

Hack'ledi, tutuklandı, serbest bırakıldı. Yine hack'ledi, yine tutuklandı ve sonuç, bu kez de değişmedi!

Hacker, paçayı yine kurtardı

MalwareBytes'ın eski bir güvenlik araştırmacısı olan Zammis Clark, bu haftanın başlarında, Microsoft ve Nintendo ağ sunucularına erişerek gizli bilgileri ve kullanıcı adlarıyla şifrelerini çalma suçuyla tutuklanmıştı. Ayrıca saldırgan, sunuculara zararlı da yüklemişti. Şimdiyse, hapse girmekten kurtuldu ve serbest bırakıldı.

Ocak 2017 tarihindeki Microsoft saldırısı sırasında MalwareBytes'ta çalışıyor olan Clark, Redmondlu firmanın sunucularından yaklaşık 43.000 dosyayı çalmıştı. Sunucuya erişim sağladıktan sonra bu erişimi, aralarında şu anda çalışmayan BuildFeed sitesini işletmekte olan Thomas Hounsell'in de bulunduğu başka kişiler ile paylaştı. Hounsell, bu rotayı kullanarak Microsoft'un ürünleri hakkında 17 gün içerisinde neredeyse 1.000 istek ile bilgiler toplamıştı.

Clark Haziran 2017'de de tutuklanmış ancak bilgisayar kullanımı sınırlanmadan serbest bırakılmıştı ve geçtiğimiz yılın Mart ayında Nintendo sunucuları hacker tarafından saldırıya uğramıştı. Clark, firmanın oyun geliştirme sunucularına erişim kazanmış ve Mayıs ayında yakalanmadan önce 2.365 kullanıcı adı ve şifreyi çalmıştı. Nintendo ve Microsoft saldırıları genelinde Clark'ın sebep olduğu zarar 2.9 milyar dolar ile 3.8 milyar dolar arasında olarak düşünülüyor.

Ayrıca Clark, 2015 yılında da Vtech'in çocuk oyuncaklarının güvenlik açıklığı hakkında suçlanmıştı ancak firmanın suçlamaya destek olmaması sebebiyle serbest kalmıştı.

Clark, şimdilik hapis cezası almaktan kurtulmuş gibi gözüküyor. Suçları kabul etmesi, otizme ve yüz körlüğüne sahip olması sebebiyle Yargıç Alexander Miller, hapishanenin hacker için çok ağır bir ceza olduğunu düşünüyor. 18 ay askıya alınan 15 ay hapis cezasına çarptırılan hacker, önümüzdeki beş yıl içerisinde başka bir suç işlerse, sınırsız para cezası ve beş yıla kadar hapis cezası ile yüz yüze gelecek.

Thomas Hounsell ise altı ay hapis cezası almıştı ancak bu ceza da on sekiz ay dondurulmuştu; sadece bu süre içerisinde başka bir suç işlerse devreye girecek. Ayrıca Hounsell, 100 saatlik kamu hizmeti cezası da aldı.

Okuyucu Yorumları