Microsoft ve Nokia'nın beklediği onay geldi!

Microsoft'un, Nokia satın almasını tamamlayabilmesi için önemli bir engel daha ortadan kalktı!

Beklenen onay sonunda geldi!

Microsfot ve Nokia, alanlarında dev iki firma... Hal böyle olunca, birleşmeleri de tekel şüphesi doğuruyor ve faaliyet gösterdikleri ülkelerin ticaret otoritelerinden izin almaları gerekiyor.

Uzakdoğu'daki en önemli pazar olan Çin'deki başvurusunu yapan Microsoft'a nihayet onay çıktı. Böylece Microsoft artık Çin'de Nokia telefonları satabilecek.

Microsoft, özellikle Çin ve Hindistan'daki onayları tamamlamak için, birleşmenin sonlandırılmasını Nisan sonuna kadar ertelemişti. Çin'den gelen onaydan sonra şimdi Microsoft logolu Nokia telefonlar görmeye bir adım daha yakınız. İki firmanın evliliğine Hindistan hükumeti de onay verdiğinde, Microsoft artık Nokia cihazlarının resmi sahibi olacak.

Çin'in bu birleşme konusundaki en büyük endişesi, Microsoft'un, Nokia lisanslarını ele geçirerek, mobil telefon pazarında rakipsiz hale gelebilme ihtimaliydi. Ancak yaptıkları araştırmada, Microsoft'un 200 kadar patent ailesini ele geçirmiş olmasına rağmen tekel olacak kadar büyük bir risk oluşturmadığı anlaşılmış durumda...

Okuyucu Yorumları