Microsoft web sayfasına planlı saldırı

Orijinal kurt MyDoom, Windows sistemlerine sızıyor ve SCO firmasının web sayfasına dağıtılmış bir DoS saldırısı hazırlıyor. “MyDoom.B” olarak adlandırılan değiştirilmiş bir versiyon ise 1 Şubat tarihinde Microsoft’un internet sayfasına saldırmayı planlıyor.

Microsoft web sayfasına planlı saldırı

Ayrıca kurt sisteme bulaştıktan sonra aralarında önde gelen antivirüs yazılımı üreticilerinin bulunduğu bazı web sayfalarına girişi engelliyor. Zararlı Hosts dosyasında değişiklikler yaparak istemediği sitelere girilmesini engelliyor.

MyDoom.A yayılmaya devam ediyor
Farklı anti virüs uzmanları yaptıkları açıklamalarda “MyDoom.A”’nın şu ana kadar yayılan en hızlı internet kurdu olduğu konusunda hem fikirler. “MyDoom.A” kurdunun ilk 24 saatteki yayılma hızı “Sobig.F”’den çok daha yüksek ve tüm dünyada bir çok sistemi etkisi altına aldı.

Bir McAfee servisi olan Virus Scan Online internete bağlı olan tüm bilgisayarların yaklaşık yüzde 14’ünün bu zararlıdan etkilendiğini açıkladı. McAfee bu oranın Kuzey Amerika ve Avustralya’da çok daha yüksek olmasını bekliyor. Asya’da ise sistemlerin sadece yüzde beşi “MyDoom.A” internet kurdundan etkilendiler.

Okuyucu Yorumları