Microsoft, Windows 11 kullanmayı zorlaştırmaya devam ediyor

Microsoft, Windows 11 için bir Microsoft hesabı kullanmanızı zorunlu hale getirmeye hazırlanıyorç

Microsoft, Windows 11 kurulumunu zorlaştırmaya devam ediyor

En son Windows 11 derlemesinde Microsoft, Windows 11 Pro kullanıcılarını bir Microsoft hesabı oluşturmaya ve işletim sistemini kurarken aktif bir internet bağlantısına sahip olmaya zorlamaya başlayarak işletim sisteminin kurulumuna yeni bir engel daha ekledi.

Şu anda geliştirme aşamasında olan güncellemeler için kaydolabileceğiniz Windows Insider Build 22616'nın bir parçası olarak bu değişikliği sunan Microsoft, Şubat ayından bu yana Windows 11 Pro kullanıcıları için yaklaşan bu gereksinim konusunda uyarılar yayınlamaktaydı. Ancak, yalnızca Windows 11 Enterprise kullanıcılarının Windows 11'i internet bağlantısı veya Microsoft hesabı olmadan yükleyebilmesi ile beraber, beklenenden çok daha erken geldiğini söyleyebiliriz.

Artık Fortnite'ı internet üzerinden ücretsiz oynamak gibi, bir Microsoft hesabına sahip olmak için pek çok iyi neden olsa da, Windows 11 Pro ve Ev kurulumları için bu gereksinimin bir dezavantaj olduğu rahatlıkla savunulabilir.

Artık, daha bilgisayarınızı kullanmaya başlamadan önce hesabınızda oturum açmaya ve bilgilerinizi Microsoft'a teslim etmeye zorlanıyorsunuz ve bunun nedeni yalnızca işlemi tamamlamak için sabit bir internet bağlantısına ihtiyacınız olması değil.

Neyse ki Build 22616’nın sunumdan bu yana bazı kullanıcıların keşfettiği üzere, bir Microsoft hesabı olmadan Windows 11 Pro’ya yükseltme veya yükleme halen mümkün. Eğer Microsoft hesabı için yanlış bir bilgi girerseniz bir hata mesajı ile karşılaşıyorsunuz ve “İleri” tuşu gözüküyor. Bu tuşa bastığınızda yüklemenin bir sonraki adımına geçebiliyorsunuz.