Microsoft Windows korsanlarını yakaladı ama..

Microsoft 11 Windows korsanını yakaladı ve dava açtı. Ama sonrası hiç de düşündüğünüz gibi olmadı...

Windows korsanları ve MS!

Microsoft , İngiltere'de 11 korsan yazılım satıcısını yakaladığını duyurdu. Yazılım devi, sabit disklere yasadışı bir şekilde Windows kopyaları yüklediği ve sattığı tespit edilen şirketlere dava açtı. İngiltere'de gerçekleşen büyük anti-korsan hareketi, korsan Windows'a farkında olmadan tam sürüm Windows parası ödeyen kullanıcılar için yararlı oldu.

İşin ilginç yanı ise, Microsoft korsan satıcıları davalarla batırmayarak anlaşma yoluna gitmeyi tercih etti. PC Support firmasından Christine Throup "Microsoft yazılımlarını düzgün kurmadığımızı anlıyoruz ve bunu ciddiye alıyoruz. Bundan sonraki haftalarda Microsoft ile birlikte çalışarak kurallara uyduğumuza emin olacağız" dedi.

11 Firmayla da anlaşan Microsoft, korsan yazılımı sadece küçük iş yerlerinin değil, büyük şirketlerden de üçte birinin kullandığını söyledi. Kullanıcılara daha sonra teknik destek ve güncellemelerden olmamaları için, parasını verdikleri bilgisayara yüklü gelen Windows sürümlerinin belgelerini ve disklerini de almalarını, orijinalliğinden böylece emin olmaları gerektiğini hatırlattı.

Okuyucu Yorumları