Microsoft Windows Server 2003 Türkiye’de

Microsoft Türkiye, merakla beklenen yeni sunucu işletim sistemi <br>Windows Server 2003’ü İstanbul’da düzenlenen tanıtım toplantısıyla Türkiye’de piyasaya sundu.

Microsoft Windows Server 2003 Türkiye’de

Yeni ürünün çarpıcı özelliklerinin 3 boyutlu animasyonlar ve video gösterileriyle anlatıldığı tanıtım toplantısında açılış konuşmasını Microsoft Türkiye Genel Müdürü Haluk Maga yaptı. Windows Server 2003’ün sunucu teknolojisinin geldiği son noktayı temsil ettiğini vurgulayan Maga, “Windows Server 2003, zamanla yarıştığımız bugünün iş dünyasında bilgiye her zaman, her yerden ve her cihazdan ulaşmak için geliştirilen .NET vizyonunun temel taşıdır. Windows Server 2003, şirketin potansiyelini ortaya çıkaran, daha az kaynakla daha fazlasını başarmak için geliştirilen bir işletim sistemi. Microsoft Türkiye olarak 10. yılımızı kutladığımız 2003 yılında böyle önemli bir ürünü Türkiye’deki kullanıcılarla buluşturmak bizim için bir mutluluk kaynağı” dedi.

Lütfi Kırdar Anadolu Oditoryum’unda yapılan toplantıda 3 boyutlu animasyon görüntüsüyle sahneye çıkan Microsoft Türkiye Windows Ürün Müdürü Mustafa İçil, konuşmasında yeni sunucu yazılımının şirket verimliliğine olan katkısına dikkat çekerek “Windows Server 2003, kullanıcı ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda geliştirilen bir ürün. Bilgi teknolojileri çalışanlarının üzerindeki yükü alırken, kullanıcıların daha verimli çalışmasını sağlıyor. Riskleri, maliyetleri aşağıya çekerken, iş süreçlerini kısaltıyor. Beta testi aşamasında 550 binden fazla kayıtlı kullanıcının test ettiği Windows Server 2003, bilgi işlem altyapısının %30 daha verimli çalışmasını sağlayan entegre bir platform” dedi.

Windows Server 2003’ün Türkiye lansmanı, Microsoft – Bnet işbirliğiyle www.microsoft.com/turkiye/windowsserver2003 adresinden canlı olarak yayınlandı. Ankara lansmanının ardından, tüm toplantıların aynı adres üzerinden Windows Media 9 Servisleri ile yayınlanacağı duyuruldu.

Verimli, güvenilir, bağlı, ekonomik…
Sunucu yazılımlarında esas olan; ölçeklenebilirlik, güvenilirlik, güvenlik ve yönetim kolaylığı gibi özelliklerde önemli yeniliklerle gelen Windows Server 2003, her ölçekteki kurum için verimli iş süreçleri yaratıyor. Güvenilir Bilgi İşlem kampanyasıyla kapsamlı bir çalışma başlatan Microsoft, 13 bin Windows geliştiricisinin güvenlik incelemesi odaklı eğitimi için 200 milyon ABD doları yatırım yaptı. Bu çalışmalar kapsamında Windows kodları detaylı bir şekilde incelenerek güvenlik testinden geçirildi. Windows Server 2003 de bu yaklaşımın ilk ürünü olma özelliği taşıyor. .NET vizyonuyla, 21. yüzyılda bilgiyi, insanları, sistem ve cihazları birleştirmeyi hedefleyen ve Windows Server 2003 ile güçlü bir altyapı sunan Microsoft, yeni sunucu yazılımını şirket tarihindeki en güvenilir sunucu yapmak için ürünün teknolojisine yüzlerce yenilik ekledi.

Yüzde 30 daha verimli BT altyapısı
Lansman öncesinde 550 bin beta sürümü incelenen Windows Server 2003, müşterilerin ihtiyaçları temel alınarak geliştirilen bir sunucu yazılımı. 2003’ü kullanan şirketlerle yapılan görüşmelerde aşağıdaki sonuçlar elde edildi:

• Konsolidasyon: İhtiyaç olan sunucu bilgisayar sayısında % 20 – 30 azalma
• Performans: Çoğu iş yükünde yaklaşık iki kat daha hızlı
• Yönetim: Yönetim yükünde %25 azalma
• Verimlilik: Birçok müşteri BT personelinin %35’ini daha fazla katma değer yaratan işlere yönlendirebildi. Toplam BT veriminde %30 artış.
• Kurulum: Windows NT Server 4.0’a kıyasla kurulum zamanı ve maliyetinde %50 azalma.

Her ölçekteki kurum için ideal
Her ölçekteki kurumun ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde geliştirilen Windows Server 2003, Intel Itanium 64-bit sistemlerini de destekliyor. 64-bit Windows Server 2003 ve 64-bit SQL Server birlikte çalıştığında veri tabanı performansında dünya rekoruna ulaşılıyor.

Microsoft ayrıca yeni 64-bit AMD işlemcilerini destekleyecek 64-bit Windows XP ve Windows Server 2003 versiyonları da geliştireceğini açıkladı. 64-bit versiyonlar mühendislik ve bilimsel projelerle, finans hizmetleri, çevrimiçi işlemler, veri ambarları, dijital içerik, video montaj ve bilgisayar destekli tasarım çalışmalarında daha verimli bir çalışma ortamı sağlıyor.

15 gün boyunca ücretsiz Server desteği
Microsoft Yetkili Destek Merkezleri Windows Server 2003 lansmanından sonra 15 - 30 Mayıs tarihleri arasında Microsoft Server ürünlerinin son iki sürümüne ücretsiz telefon desteği verecek. Open House kampanyası çerçevesinde verilecek destek hizmeti, Koçsistem, Netsoft, Probil, SBS, Sentim ve Tepum tarafından sağlanacak.

Okuyucu Yorumları