Microsoft: Windows XP risk saçıyor!

Microsoft'un, inatla Windows XP'den vaz geçemeyen kullanıcılara söyleyecek birkaç şeyi var!

Hedefte yine Windows XP var!

Microsoft, 12 senelik Windows XP'yi kullananlara onun giderek daha tehlikeli bir hal aldığını ispatlamak istiyor. Firmanın son Security Intelligence raporu, XP'nin zararlılar için büyük bir hedef olduğunu gösteriyor.

Yukarıda sağ taraftaki grafikte de görebileceğiniz üzere Windowx XP'de zararlılarla karşılaşma olasılığı, aslında Vista'dan daha düşük. Ancak işletim sistemlerinin zararlılardan etkilenme oranını gösteren sol taraftaki grafik oldukça farklı. Grafiğe göre Windows XP, 9.1 oranıyla zararlılardan en çok etkilenen işletim sistemi. Windows Vista ve Windows 7 5.5 ve 5.9 oranlarıyla onu oldukça uzaktan takip ediyorlar. Windows XP'ye zararlı bulaşma oranı, Windows 8'e göre yaklaşık 6 kat fazla.

Microsoft, Windows XP'nin dünya çapında tüm bilgisayarların yüzde 21'inde hala yüklü olduğunu söylüyor. İşletim sisteminin ABD'deki kullanım oranı ise yüzde 13 ile oldukça yüksek. Raporun ortaya çıkardığı bir başka detay ise Windows XP SP2'nin zararlı bulaşma oranının SP3'e göre yaklaşık yüzde 66 daha fazla olması.

Okuyucu Yorumları