Microsoft, Xbox Live Ban Sistemini Hafifletiyor

Yeni kurallar daha rahat da olsa hala kalıcı olarak engellenmek hala mümkün...

Xbox Live ban sistemi hafifliyor

Microsoft, Xbox Live itibar sistemini tekrar elden geçirmeyi planlıyor. Şu an her Xbox oyuncusunun hesabına bir itibar puanı atanıyor, bu sayede kötü oyuncular düşük itibarlarını yükseltmek için daha iyi davranmaya çalışıyor. Bu sistem yıllardır kullanılıyor olsa da, son zamanlarda Microsoft rekabetçi oyunculardan büyük miktarda geri bildirim almaya başladı. Özellikle Overwatch oyuncuları, yanlış raporlar yüzünden itibar puanı kaybediyor ve bu da onların arkadaşlarıyla oynamalarını engelliyor, hatta tamamen Xbox Live'dan ban'lanmalarına sebep olabiliyor.

Battle.net forumlarında açıklama yapan Xbox ortak yöneticisi Mike Ybarra, Overwatch gibi çekilmeli oyunlardan gelen geri bildirimleri dinlediklerini ve bundan sonra yanlış raporlar yüzünden masum kullanıcıların ban'lanmayacağını açıkladı.

Ancak çevrimiçi sahtekarlık, hile yapmak ve konsolu kurallar dışında modifiye etmek gibi suçlar kalıcı ban cezası almaya devam edecek. Microsoft, Xbox Live'ın tüm oyuncular için güvenli ve eğlenceli bir ortam olması için elinden geleni yapmaya devam edeceğini de ekledi.

Okuyucu Yorumları