Microsoft, Xiaomi İle Android'e İyice Yerleşiyor!

Çinli cep devinin yeni hamlesi, Micrsoft'un Android cihazlara "en sağlam biçimde sızma" girişimini daha da hızlandırıyor!

Microsoft, Android'e "yerleşiyor"

Microsoft'un dijital asistanı Cortana için Xiaomi Android cihazları üzerinde bir ön yükleme olanağı sunulmaya başlandı. Çinli firma Xiaomi, geçtiğimiz Haziran ayında yine Microsoft'un Office ve Skype uygulamalarını kendi Android cihazlarında ön yüklemeye başlamıştı. Öyle görünüyor ki Xiaomi'nin Microsoft'la olan bu işbirliği daha da genişliyor ve Xiaomi cihazlara artık Cortana dijital asistan da dahil ediliyor.

Cortana'nın yaklaşık bir yıl kadar önce Android platformuna resmi olarak gelmesiyle Microsoft böylece kendisine rakip olan platformlarda da bu asistanı bir uygulama olarak ulaşılabilir duruma getirmişti.

WinFuture'da yer alan rapora göre Android cihazlarda Cortana uygulamasına yer veren firmalar arasına Mi MIX'ten başlayarak Xiaomi de katıldı. Xiaomi'nin amiral gemisi Mi MIX özellikle ultra ince çerçeveye sahip dikkat çekici tasarımı ve kavisli kenarları olan 6.4 inç ekranıyla öne çıkan bir model.

Diğer yandan Microsoft'un da Cortana'nın Android uygulamasına son aylarda Band giyilebilir cihaz desteği, fotoğraf hatırlatıcıları ve yapılacaklar listesi gibi yeni özellikler eklediğini hatırlatalım.

Okuyucu Yorumları