Microsoft, XP'den elini çekiyor mu?

Microsoft, daha önce planladığı gibi Windows XP'ye olan desteğini bitiriyor mu? Cevap şaşırtıcı...

XP'ye veda mı?

Son günlerde Windows XP'nin Microsoft tarafından artık desteklenip desteklenmeyeceği sıkça tartışılır oldu. Windows Vista'dan düşük donanımlara sahip PC'lerde tam olarak faydalanılamaması ve müşterilerin Vista konusundaki yoğun şikayetleri Windows XP'nin geleceğini etkileyen iki önemli faktör.

Windows XP, Microsoft'un belirlediği plana göre Ocak ayından itibaren Microsoft tarafından artık desteklenmeyecekti. Bu aşamada, tüm perakende mağazaları Windows Vista işletim sistemleriyle donatılacaktı.

Ancak Vista üzerinde yoğunlaşan şikayetler ve bu işletim sisteminin tam olarak her PC'de sorunsuz çalışmaması nedeniyle Microsoft, bu planında değişikliğe gitti ve Vista'nın yaşadığı bu sorunlardan dolayı Microsoft'un Windows XP'ye olan desteğinin Haziran 2008'e kadar devam edeceği duyuruldu, yani önceden planlanan tarihten tam 6 ay sonrası.

Haziran ayına yaklaşırken, Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer, Windows XP'nin ömrüyle ilgili yaptığı açıklamada müşterilerinin Microsoft'un Windows XP'ye destek vermesi yönünde bir talepleri olmadığını vurguladı.

Perakende mağazalarının büyük çoğunluğu artık yeni bilgisayarlarla Windows Vista işletim sistemini beraber satıyor ve pek çok kullanıcı Vista'yı tercih ediyor.

Ancak farklı profilde olan müşteriler de var. Windows XP'yle beraber yeni bir bilgisayar satın almak isteyen bazı müşteriler, büyük perakende mağazalarında Windows XP bulamamaktan şikayetçi. Best Buy ve Circuit City gibi perakende devlerinde artık bulunmayan Windows XP'yi edinmek isteyen bilgisayar kullanıcıları ise daha ufak çaplı perakende dükkanlarını tercih ediyor.

Microsoft'tan yapılan açıklamada dikkati çeken bir diğer nokta ise Windows XP'ye olan talebin özellikle iş çevresinden gelmesi. İş dünyası, hala Windows XP'den vazgeçebilmiş değil.

Okuyucu Yorumları