Microsoft yeni bir firma satın aldı...

Microsoft yeni bir VR sosyal ağ firması satın aldı...

Microsoft'tan yeni satın alma!

San Francisco'da düzenlenen özel bir etkinlikte Microsoft, sosyal VR uygulaması AltspaceVR'ı satın aldığını duyurdu. Sanal gerçeklik sosyal ağ uygulaması, kullanıcıların başlıklar ve web aracılığı ile 3D konuşma odalarına girerek oyun oynamalarına, video izlemelerine ve etkinliklere katılmalarına imkan tanıyor.

Yeni firma Temmuz ayında yaptığı duyuru ile yeni bir yatırım turunun son anda boşa çıkmasının ardından kapatılacağını duyurmuştu. Sadece birkaç hafta sonra da firma, bir "üçüncü parti" desteğinin ardından çalışmaya devam edeceğini duyurmuştu.

Artık anlaşılana göre bu üçüncü partinin adı da Microsoft.

Bir Microsoft sözcüsünün TechCrunch'a yaptığı açıklamaya göre Microsoft, "karma gerçeklik ekosistemine iletişim teknolojisini" dahil etmekten oldukça memnun. Günümüz iletişim teknolojilerinin tek taraflı olduğunu belirten sözcü, AltspaceCR ile sosyal ağların gerçek zamanlı deneyimlere dönüştüğünü ve daha derin anlamlara sahip olan anılar haline getirildiğini söylemekte.

Anlaşmanın şartları ise henüz açıklanmış değil. AltspaceVR, Comcast Ventures, GV, Formation 8 ve diğer isimler aracılığı ile 15 milyon doların üzerinde girişim kaynağı toplamıştı. Temmuz itibari ile firma, aylık sadece 35000 kullanıcısı olduğunu söylüyordu. Kapanma duyurusunun ardından çalışanlarının büyük bir kısmı ile yolunu ayıran firma, hizmeti devam ettirmek için ihtiyacı olduğu "iskelet ekip" dışında çok az çalışana sahipti.

Okuyucu Yorumları