Microsoft, yeni bombası için düğmeye bastı!

Microsoft, uzun süredir dedikodusu yapılan yeni bombası için ilk adımı atmış olabilir...

Microsoft düğmeye bastı!

Eğer siz de bilgisayarla uğraşmayı seviyor, teknoloji ile ilgileniyorsanız, muhtemelen konsol veya bilgisayarlarda oyun oynuyorsunuzdur ve oyun piyasasından da haberiniz vardır. Bilindiği gibi Microsoft, geçtiğimiz birkaç ay öncesinde Xbox 360 oyun konsolu için çıkarmış olduğu Kinect teknolojisi ile büyük ses getirmiş, hatta "PlayStation Move mu yoksa Xbox Kinect mi?" şeklindeki sorular çoğalmıştı.

Konsolların belirli bir gücü olduğu aşikâr, bu yüzden de belirli bir ömürleri var ve bu ömür tükendikten sonra yeni nesil konsollara geçilmesi şart. Microsoft da bununla alâkalı olarak yeni nesil konsol hazırlığı içerisine girmiş gibi görünüor. Bu yeni nesil konsol söylentisi de G4TV'nin Linkedin reklâm servisinde " 'onun' yeni nesil konsolu için çalışacak insanlar araması" şeklinde bir ilân görmesi ile başladı. Bu ilan, yeni Wii söylentilerinin hemen ardından, yeni Xbox söylentilerini de beraberinde getirdi.

Yeni Xbox'dan ilk sinyaller...

Yeni Xbox'dan ilk sinyaller...

Reklâm, üç boyutlu (3D) render yapabilen yapılarla ilgili olan, yazılımcı ve grafik donanımı mimarı olanlarla ilişkilendiriliyor. Konu hakkında ayrıca Xbox Konsol Mimarisi Grubu'nda bir gönderi bulunmakta.

Ama en ilginç ilan ise, kısaca"tasarım kontrolü yapabilecek ve Xbox bileşenlerinin yeterliliğini ölçebilecek, test yöntemleri geliştirebilecek" şeklinde nitelendirilen bir eleman arayışı konulu ilandı.

Yukarıda açıklamış olduğumuz durumlar, tabi ki resmi olarak Xbox 360 2'nin geleceğini onaylamıyor. Fakat konsol oyuncularının oyunlarda daha iyi bir yapay zeka ve daha çok görsellik bulmaları için yeni nesil bir konsola gereksinim duydukları biliniyor.

Okuyucu Yorumları