Microsoft, yeni kısayollarını tanıttı!

Microsoft, Windows 10 ile beraber laptop'lara hayatınızı kolaylaştıracak bu kısayolları sunacak!

Bu "hareketleri" öğrenin!

Microsoft, Windows 10 üzerindeki trackpad kullanımını geliştirmek adına büyük bir çaba harcamakta. Windows 8'de, Intel'in de desteği ile yeni "isabetli trackpad'ler" sunulmuş olsa da, Microsoft bu eski sistemin üzerinde çalışmaya devam ediyor. Microsoft, "isabetli trackpad" kullanan dizüstü bilgisayarlardaki hareket komutlarını standartlaştırmakta. Windows 10 ile beraber, çok parmaklı hareket komutları da yeni sistemde sunulacak. Cortana, sanal masaüstü ve bildirim merkezi gibi dizüstü kullanıcıları için şimdiye kadar her zmaan ulaşması sorun olan ancak PC üreticilerinin genellikle önemsemediği yerlere ulaşım artık oldukça kolay olacak.

Yeni hareket komutlarının arasında, üç parmak ile dokunarak Cortana'yı açmak veya dört parmakla dokunarak bildirim merkezini açmak gibi kısayollar bulunmakta. Üç parmağı yukarı kaydırmak, sanal masaüstünü (Task View) gösterecekken, üç parmağı aşağı kaydırmak masaüstünü gösterecek. Microsoft, geçtiğimiz yıl içerisinde de, OS X'tekine benzer bazı hareket komutlarını kullanılabilir hale getireceğini açıklamıştı ve Windows 10 ile beraber, sonunda, firmanın rakibi Apple'ın MacBook bilgisayarlarının trackpad özelliklerine oldukça yaklaşılmış olacak. Apple, geliştiricilerin, uygulamalarında trackpad özelliklerinden faydalanmalarına izin verirken, Windows'un bu konuda ne kadar vereceği ise henüz açıklanmış değil.

Tabletler de yenileniyor...

Tabletler de yenileniyor...

Tablet kenarları için de dokunmatik kaydırma özellikleri basitleştirilmiş durumda. Windows 10 üzerinde sol taraftan kaydırma yaparsanız, en son kullanılan uygulamaların bulunduğu bir ızgara görüntüsüne ulaşacaksınız ve sağ taraftan yapılacak bir kaydırma hareketi bildirim merkezini açacak. Alt kenardan yapılan kaydırma işlemi, eğer bir Windows 10 uygulaması tam ekran ise görev çubuğunu görünür kılıyor ve aşağıya doğru yapılan bir kaydırma işlemi, gizli bir başlık çubuğunu gösteriyor veya uzun kaydırma ve uygulamayı kapama özelliğini sunuyor. Bu özellikler, Windows 8'de bulunanlara oldukça benzemekteler ancak bu kullanışlı özelliklerin yerlerini koruyacaklarını öğrenmek de iyi bir haber oluyor.

İyileştirmelerin çoğu, Microsoft'un 2-in-1'leri ve tabletleri için yeni Continuum çabasına bağlı durumda. Continuum, tabletlere ve dizüstülere, girişlerine uygun modları sunmak için tasarlanmış durumda. Microsoft, yakın zamandaki Windows 10 ön-izleme sürümlerinde Continuum'u test etmekteydi ve bu sistem, Surface Pro 3 gibi, klavyenin bağlı olup olmadığını fark eden işletim sistemlerine daha iyi çalışmakta...

Okuyucu Yorumları