Microsoft: "Yeni Vista o olacak!"

Yeni Vista faciasına merhaba deyin: Microsoft, piyasanın yeni Vista faciasını çoktan ilan etti bile.

"Yeni Vista faciası kapıda!"

Microsoft'un tarihi boyunca yaşadığı hayal kırıklıklarından en büyüğü, hiç kuşkusuz Windows Vista'dır. Vista her ne kadar başarılı ve yenilikçi bir işletim sistemi de olsa, özellikle yüksek donanım gereksinimleri nedeniyle hiçbir zaman beklenen başarıyı yakalayamadı. Microsoft da, Vista'dan ümidi keserek, kısa süre içinde Windows 7'yi piyasaya sürdü ve hayal kırıklığından büyük Windows 7 zaferine geçiş yaptı.

Vista'nın hayal kırıklığı olduğunu artık Microsoft'un kendisi bile kabul ediyor. Bunun en güzel kanıtı ise, Microsoft'tan Kevin Turner'ın yaptığı son açıklama. Microsoft Worldwide Partner's Conference'da (WPC) yaptığı konuşmada, Kevin Turner Apple'ın sinyal sorunları nedeniyle eleştirilen iPhone 4'ü hakkında konuştu ve yeni iPhone'u, "Apple'ın Vista'sı" olarak değerlendirdi.

Turner'ın çok konuşulacak sözleri haberimizin ikinci sayfasında...

Microsoft da iPhone 4 ile dalga geçiyor...

Microsoft da iPhone 4 ile dalga geçiyor...
Çok şık, çok çekici ama...

Turner, konuşmasında "Görünüşe göre iPhone 4 onların Vista'sı olmaktan öteye gidemeyecek" diyerek, hem yeni iPhone'u eleştirdi, hem de Vista'nın başarısız olduğunu bir kez daha kabul etmiş oldu.

Turner, laf arasında Windows Phone 7 destekli telefonları da övmeden geçmedi: "Herkesin bilmesini istiyorum ki, Windows Phone 7 cepleri istediğiniz gibi tutabileceksiniz, telefonları nasıl tuttuğunuz, sizin rahatlıkla telefon görüşmesi yapmanızı etkilemeyecek."

Hatırlanacağı gibi Apple, büyük ümitlerle piyasaya sürdüğü iPhone 4'te yaşanan sorunlar nedeniyle çok zor günler yaşamıştı; yaşamaya da devam ediyor. Bu sorunların en büyüğü ise sinyal sorunuydu. Telefonu nasıl tutmanız gerektiği tartışmaları da, "iPhone 4 satın almayın" uyarılarının eşliğinde her geçen gün şiddetlenmeye devam ediyor...

Okuyucu Yorumları