Microsoft yine satın aldı!

Bu kez satın alınan bir şirket değil... Ama Microsoft için en az bir şirket kadar değerli!

Microsoft yine satın aldı!

Yazılım devi Microsoft, Skype deneyimini iş amaçlı kullanımlarda zenginleştirmek adına Avustralyalı firma Event Zero tarafından üretilen bir dizi geliştirmeyi satın aldığını duyurdu.

Firmadan yapılan açıklamaya göre söz konusu yeni özellikler, Event Zero'nun yöneticilere Skype üzerinde etkili bir kontrol ve denetim imkanı sunan UC Commander ürünüyle bağlantılı olan "yönetim, raporlama ve analiz etme" gibi başlıkları kapsıyor. Microsoft'un aslında halihazırda Event Zero yazılımlarını Skype for Business Online için kullandığı biliniyor. Fakat bu yeni ürünle birlikte firmanın Skype Kurumsal'daki (Skype for Business) dahili yönetim araçlarını daha da genişletip geliştirmesi bekleniyor.

Yeni düzenlemeyle birlikte, Skype'ın görüşme ve konferans hizmetlerinden yararlanan müşterilerin Office 365'in yönetim merkezi üzerinden kendi kullanıcılarına dakikalar içinde telefon numaraları atayabilecekleri, sesli ve görüntülü konferans kullanımına dair raporları görüntüleyebilecekleri ve Call Quality Dashboard üzerinden arama kalitesine dair bütün bilgilere hızlıca erişebilecekleri belirtiliyor.

Bu yeni teknolojiyle birlikte Skype üzerinden çevrimiçi sesli, görüntülü konferans görüşmeleri ve medya oynatımlarına dair raporlama ve analizlerin yakın bir gelecekte daha etkili bir biçimde sunulması hedefleniyor.

Okuyucu Yorumları