Microsoft'tan agresif bahar temizliği

Microsoft "çöp" uygulamaları silmek için çok çalışıyor. Ama bu arada garip işler olmuyor değil...

Çöpleri temizleyelim derken..

Microsoft birkaç hafta önce App Store uygulama mağazasında kapsamlı bir temizlik yapılacağını ve kalite kriterlerini karşılamayan içeriklerin çıkarılacağını duyurmuştu. Zira arama sonuçları birçok çöp uygulama listeliyor ve bazı uygulamalar kullanıcılardan ödeme talep ederek onları aldatmaya çalışıyordu.

Microsoft'un yürüttüğü "agresif" temizlik operasyonun işe yarar kaliteli uygulamaları da mağazadan kaldırması tartışma konusu oldu. Şirket iki uygulama geliştiricisi ile temasa geçerek uygulamalarının kalite kriterlerine uymadığı için mağazadan kaldırıldığını bildirdi. Ancak işin enteresan yanı, bu uygulamalar yaklaşık 10 bin indirme sayısına ulaşmış ve kullanıcılar tarafından 4 yıldız almayı başarabilmişti.

Kalite kriterlerine uymadığı gerekçesiyle kaldırılan uygulamalardan biri olan "Upload to YouTube"un geliştiricisi Brandon, uygulamasının benzersiz bir içerik sunmadığı ve herhangi bir değer taşımadığı gerekçesiyle mağazadan kaldırıldığını söyledi.

Brandon söylenenlerin aksine kendi uygulamasının 30 binden fazla indirildiğini ve 5 üzerinden 4 yıldız alarak kalitesini ispat ettiğini söyledi. Ayrıca mobil kamera üzerinden YouTube'a video yükleyebilen ilk ve tek uygulama olan Upload to YouTube, tüm bu özellikleri ile birlikte spam görüntüsünden oldukça uzaktı.

Microsoft ile bir dizi yazışma yapan Brandon görüşmelerin tıkanması ile birlikte ilk aşamada herhangi bir sonuç alamadı. Ancak haberin hızla yayılması uygulamanın tekrar Microsoft'un uygulama mağazasına geri dönmesini sağladı. Görünen o ki bu detaylı temizlik süreci devam ettikçe daha birçok "masum" uygulama bu operasyondan olumsuz etkilenmeye devam edecek.

Okuyucu Yorumları