Microsoft'tan "Beihai" kod adlı gizli proje!

Microsoft, "Beihai" kod adına sahip gizemli bir projeye başlıyor. Peki nedir bu Beihai dedikleri?

Microsoft'tan Project Beihai

Şirketlerin kendi iş ilanlarına bakarak ne yaptıklarını ortaya çıkarmayı denemek bazen işe yarayabiliyor. Örneğin 2014 yılında Microsoft'un web sitesindeki bir iş ilanı, Cortana'nın Windows platformuna taşınacağını ortaya çıkarmıştı.

Şimdi de, Microsoft'un kendi kariyer sitesindeki çeşitli iş ilanlarında bahsi geçen "Project Beihai" isimli gizli bir proje ortaya çıktı. Şirket büyük olasılıkla projeyi gizli tutmak istiyor ve daha fazla duyulmadan ilk olarak @h0x0d isimli Twitter kullanıcısı tarafından fark edilen iş ilanlarını ortadan kaldırdı.

Birçoğu Beihai'nin Microsoft Studios tarafından geliştirilen yeni bir oyun olduğuna inanıyorken, bazıları da Kurumsal Başkan Yardımcısı Kudo Tsundoa'nın yeni Windows Apps Studio ekibi tarafından geliştirilmekte olan tüketici odaklı yeni bir Windows uygulaması olduğunu söylüyor.

Buna ek olarak, yeni projenin HoloLens ile çalışması bekleniyor ancak özellikle HoloLens için tasarlanmadığı ve de diğer Windows 10 cihazlar için de kullanılabilir olacağı iddia ediliyor. Nihai amaç PC'ler, tabletler, akıllı telefonlar ve HoloLens dahil tüm cihazlar için geçerli bir 3D deneyimi yaratmak olabilir.

Proje geliştirilme aşamasında ve Microsoft'un hala süreci destekleyecek yazılım mühendisleri arıyor olması "Beihai" projesinin yıl sonundan daha erken gün ışığına çıkamayacağını gösteriyor.

Okuyucu Yorumları