Microsoft'tan bir önemli satın alma daha!

Microsoft'un satın aldığı şirketler kervanına, şimdi önemli bir şirket daha katılıyor!

Microsoft onu da alıyor!

Microsoft, organizasyon analitiği ve ilgili alanlarında öncü sayılabilecek bir firma olan VoloMetrix'i satın almayı planladığını duyurdu. Bu satın alım, Microsoft'un, VoloMetrix'in sunduğu teknoloji ve deneyimi kullanma planlarının bir parçası olarak görünüyor. Ayrıca Office 365 içerisinde üretimin de arttırılması planlanmakta.

Microsoft'un açıklamasına göre bu satın almanın kullanıcılar için faydalı olduğu birkaç farklı alan bulunmakta: "Kişinin günlük etkisini arttıran küçük iyileştirmeler bile bir organizasyon ve çalışan mutluluğu üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Günümüzde büyük çoğunluğumuz, iş yerindeki en nadir kaynağımız - zamanımız - hakkında daha iyi karar vermemizi sağlayacak araç ve bilgiden yoksunuz. Ancak, fitness takipçilerinin sağlımızı daha iyi anlamamızı sağladığı gibi yenilikçi çözümler de iş yerindeki zamanımızı tarafsız bir şekilde ölçerek öncelikleri belirlememizi sağlayabiliyorlar."

Firma, Office 365 ve Office Graph'ın kullanıcılar için büyük bir veri grubu sunduğunu belirtmekte ancak problemin, bu veriyi toplamak ve anlamak olduğunu söylemekte. Microsoft, özel kontrollerin, düzgün bir şekilde kullanıldığı takdirde kişilerin sahip olabileceği pek çok sorunun cevabını verebileceğini düşünüyor.

Ancak Redmond devi, VoloMetrix satın almasının tarihi hakkında bir açıklama yapmış değil. Bununla beraber Delve Organizational Analytics araçlarının önümüzdeki ayın sonuna doğru ön izleme programının bir parçası olarak sunulacağı belirtilmiş durumda...

Okuyucu Yorumları