Microsoft'tan bir satın alma daha geldi!

Microsoft, yıllardır süren söylentilerin ardından, bu önemli şirketi resmi olarak satın aldı!

Yıllar sonra gelen satın alma

Yıllardır devam eden söylentilerin ardından artık resmi olarak açıklanmış durumda: Microsoft, platformlar arası geliştirme firması Xamarin'i açıklanmayan bir fiyat karşılığında satın aldı.

Microsoft'un Cloud and Enterprise Group kıdemli yardımcı başkanı Scott Guthrie'nin yazdığına göre, Visual Studio ile beraber Xamarin, geliştiricilerin C# kullanarak mobil uygulama geliştirmeleri için oldukça zengin bir mobil geliştirme ortamı sunuyor ve ikili sayesinde tüm büyük cihazlar için mobil uygulama deneyimi sunmak mümkün oluyor. Xamarin'in yaklaşımı, geliştiricilerin .NET'in gücünü ve üreticiliğini kullanarak mobil uygulamalar üretmelerine ve C#'ı kullanarak her cihaz platformu tarafından sunulan mobil yetenekler ile her platform tarafından kullanılan doğal API'leri yazmalarına imkan tanıyor. Bu da geliştiricilerin, iOS, Android ve Windows uygulamaları tarafından kullanılan ortak uygulama kodlarını kolay bir şekilde paylaşmalarını sağlıyor.

Xamarin şu anda 120 ülkede 15.000'in üzerinde kullanıcıya sahip. Bunların 100'ünden fazlası Alaska Airlines, Coca Cola Bottling, Thermo Fisher, Honeywell ve JetBlue dahil olmak üzere Fortune 500 firmalarından oluşmakta.

Okuyucu Yorumları