Microsoft'tan Chakra için açık kaynak hamlesi

Microsoft, açık kaynaklı yazılıma verdiği desteği, yeni bir "hediye" ile birlikte büyütüyor!

Microsoft'tan yeni "hediye"

Microsoft geçtiğimiz yıldan bu yana açık kaynak topluluğuna karşı tavrını önemli ölçüde değiştirmiş görünüyor. Şirket kendi teknolojilerini geliştirici topluluğu için kullanılabilir yapmaya devam ediyor.

Redmond merkezli teknoloji devi blog sayfası aracılığı ile yaptığı açıklamada Chakra JavaScript motorunun temel bileşenlerinin kaynak kodlarını önümüzdeki ay ChakraCore adı altında GitHub üzerinde yayınlayacağını duyurdu.

Chakra JavaScript motoru, Microsoft'un Internet Explorer 9 tarayıcısında yüksek performans sunmak için sıfırdan geliştirilmiş ve Edge tarayıcısının bir parçası olmaya devam etmişti. Şirket, GitHub topluluğuna motorun temel bileşenlerini sunarak geliştiriciler ve Intel, AMD ve NodeSource gibi partnerlerinin JavaScript motoru gelişimine katkı sağlamalarını umuyor.

JavaScript kütüphaneleri ve framework'lerin benimsenmesiyle birlikte Microsoft, Chakra motorunu optimize etmek için çok çalıştı ve şirket şimdi açık kaynak hamlesiyle birlikte bunun daha da çok yönlü hale geleceğine inanıyor. ChakraCore'un ilk sürümü sadece Windows için sunulacak ancak şirket gelecekte daha fazla platformu desteklemek niyetinde olduğunu da belirtiyor.

Okuyucu Yorumları