Microsoft'tan devlet destekli saldırı uyarısı

Microsoft, Facebook ve Twitter'ın yaptığını yaparak, bu konuda kullanıcılarını uyaracak!

Microsoft da uyaracak!

Microsoft, kullanıcılar için daha iyi güvenlik sağlamaya yönelik hareketin bir parçası olarak, son zamanlarda artık kendi hesaplarını hedef alan potansiyel hükümet saldırıları konusunda Outlook.com kullanıcılarını uyarmaya başlayacağını açıkladı.

Microsoft iki eski çalışanı, birkaç yıl önce şirketin güvenlik uzmanlarının Çinli yetkililerden gelen bir hack kampanyasını tespit ettiklerini söyledi. Saldırıların Çin'de hassas pozisyonlarda yer alan diplomatlar, medya çalışanları, insan hakları avukatları ve diğer insanları hedef aldığı belirtiliyor. Ancak bu süre içersinde Microsoft'un e-posta hizmeti kullanıcılarına herhangi bir uyarıda bulunmamış olması dikkat çekiyor.

Şirket, tehdit manzarasının saldırganların "devlet destekli" olduğunu gösterdiğini ve konuyla ilgili artık hedeflenen kullanıcılara bildirimde bulunarak rehberlik edeceklerini açıkladı. Ayrıca böyle bir saldırı bildirimi almanın Microsoft'un sistemlerinin ele geçirildiği anlamına gelmediğini belirtti.

Microsoft, bildirim almanın hesabınızın ele geçirildiğini göstermediğini, ancak hedef alındığınızı kanıtlayacağını söylüyor. Şirket hesabınızı korumak için ek güvenlik önlemi almanın son derece önemli olduğunu vurguluyor.

Microsoft'un bu hamlesi, daha önce Facebook ve Twitter gibi şirketler tarafından uygulamaya konmuş ve bu teknoloji devleri devlet destekli saldırılara karşı kullanıcılarını bilgilendirmeye başlamıştı.

Okuyucu Yorumları