Microsoft'tan görme engellilere özel uygulama

Microsoft, görme engellilerin etrafta olup bitenleri anlamasını sağlayacak teknolojisini tanıttı!

Microsoft'tan müthiş uygulama

Microsoft'un geliştirici etkinliği Build 2016'da Windows 10 ve Xbox One ile ilgili yeniliklerin yanında ilgi çekecek bir teknoloji daha tanıtıldı. Satya Nadella tarafından gösterilen Seeing AI, daha ziyade görme engellileri odak noktasına alıyor ve etrafınızda olup bitenleri öğrenmenizi sağlıyor.

Firmanın halen üzerinde çalıştığı Seeing AI projesi, dünyaya bakış açınızı değiştirebilir. Etrafınızda olup bitenleri, insanların yaşlarını, cinsiyetini ve ne hissettiklerini algılayabilen teknoloji, akıllı telefonlarla veya akıllı gözlüklerle çalışabiliyor. Microsoft'un verdiği bir örneğe göre Seeing AI, "önünüzde kaykayıyla zıplayarak çeşitli numaralar yapan bir adamın" ne yaptığını size söyleyebiliyor.

Seeing AI uygulaması içerisinde görme engellilerin günlük hayatını kolaylaştıracak "okuma menüsü" gibi işlevler de var. Bunun yanı sıra uygulamaya "bana başlıkları oku" dediğinizde tüm metinleri dinlemek zorunda kalmadan, sadece başlıkları duymanız mümkün hale geliyor.

Seeing AI'nın gelişiminde önemli payı olan Microsoft geliştiricisi ve yazılım mühendisi Saqib Shaikh, projenin kendisinden öncekilerin yıllar süren araştırmaları sayesinde gerçeğe dönüştüğünü ve henüz yolun başında olduklarını söylüyor. Seeing AI gerçekten de birçok görme engellinin hayatını değiştirebilecek potansiyele sahip görünüyor; bu yüzden Microsoft'un teknolojiyi en kısa zamanda kullanıma hazır hale getirmesini umuyoruz.

Okuyucu Yorumları