Microsoft'tan IFA'da Windows 10 propagandası!

Microsoft'un yakın gelecekteki Windows 10 hedefleri ve fazlası, IFA'da ortaya çıktı!

Windows 10'un hedefleri!

Microsoft OEM bölümünün kurumsal başkan yardımcısı Nick Parker, Berlin'de düzenlenen IFA etkinliğinde Windows 10'un sahip olduğu ivmeyi anlattı. Parker önümüzdeki yıl 509 milyon yeni Windows cihaz veya 1,5 milyar Windows kullanıcısı başarısına ulaşmak için hazırlandıklarını söyledi.

Parker şu anda 75 milyon cihaz zaten Windows 10 çalıştırıyor ve 192 ülkede 90 bin benzersiz cihaz modeli Windows 10 yükseltmesi gerçekleştirmiş durumda dedi.

Microsoft'tan Bryan Roper, Windows 10'un yeni özelliklerini tanıtırken, Cortana'nın yanı sıra şirketin geliştirdiği devam fonksiyonu olan Continuum hakkında bilgi verdi.

Hafta başında Parker ve Acer dünyanın ilk PC telefonu olarak lanse edilen Jade Primo modelini görücüye çıkarmıştı. Roper, Windows 10 ile birlikte gelen Windows Hello'nun biyometrik kimlik doğrulama özelliğinden bahsetti. Ancak Hello özelliğini kullanabilmeniz için ekstra özel donanım gerektiğini belirtelim.

Ortak tanıtım

Parker ayrıca Microsoft partnerleri tarafından üretilmiş en iyi Windows 10 donanımlarına değindi. Okul için kullanılabilecek Acer Aspire One Cloudbook 169 dolardan başlıyor. Ürün, Cortana için iki mikrofon içeriyor.

Sadece 99 mm inceliğinde olan Lenovo IdeaPad 100s, 12 saatlik pil ömrü sunabiliyor. Bu ürün de 229 dolarlık bir fiyat etiketine sahip.

Parker iş içinse ikisi bir arada Dell Latitude 11 5000 modelinin yanı sıra 1249 dolarlık Intel vPro yonga seti ve iki mikrofon sunan ince ve hafif HP EliteBook dizüstü bilgisarı tanıttı. Lenovo ThinkPad Yoga 260, Windows Hello parmak izi sensörü ile birlikte 999 dolarlık bir maliyet oluşturuyor. Daha sağlam bir seçenek isteyenler 8 saatlik batarya ve parlak bir ekrana sahip Panasonic Toughpad FZ-M1 cihazını tercih edebilirler.

Panelde ayrıca Windows'un Internet of Things (Nesnelerin İnterneti) kavrmına da güç getireceği ifade edildi. Parker, Windows'un ATM'ler, gaz pompaları ve tıbbi cihazlara güç katacağının altını çizdi.

Okuyucu Yorumları