Microsoft’tan pencere temizliği

Windows’u, yeni güvenlik araçlarıyla Microsoft’un, anti-casus yazılım aracının ardından anti-virüse de el atacağı öngörülüyor.

Microsoft’tan pencere temizliği

Amerika’da oldukça büyük bir müşteri portföyüne sahip olan Dell, geçtiğimiz günlerde müşteri hizmetlerini arayanların yüzde 15’inin sorununun casus yazılımlarla ilgili olduğunu belirtti. Casus yazılımlar internette virüslerden daha yıkıcı bir konuma yükseldi. 2003 yılında az bilinen bir Romen güvenlik firmasını satın alan Microsoft, geçtiğimiz haftalarda Antispyware Beta’yı sitesinden ücretsiz olarak indirmeye açtı. Araştırma şirketi Gartner, Microsoft’un anti-casus yazılımını antivirüs programının takip edeceğini öngörüyor. Güvenlik pazarının liderlerinden Symantec ise Microsoft’un antivirüs çözümü sunmayacağında ısrarlı. Ancak Microsoft’un beta sürümünü duyurmasının ardından aynı gün Symantec ve McAfee’nin hisselerinde düşüş gözlendi.

Günümüzde internet kullanıcıları sörf yapmaktansa casus yazılım, virüs, solucan ve pop-up derken artık sadece kendilerini korumaya odaklandılar. Microsoft AntiSpyware Beta, casus yazılımları tespit edip temizlemekte üst düzey performans sağlıyor. Yazılım, tarama seçeneklerinin zenginliğinin yanı sıra zamanlayıcıya, aktif koruma özelliğine, kullanışlı ve gelişkin araçlara sahip. Tarama işlem süresi belirgin şekilde kısa. Bir yapılandırma sihirbazı, kurulum sonrasında acemi kullanıcıların işini kolaylaştıracak birtakım yönergeler sunuyor. Programın kontrolü Microsoft’un diğer uygulamalarından farklı. Arayüz ve menüler son derece parlak ve kullanımı kolay. Zamanlayıcı her gece detaylı bir taramaya ayarlı olarak geliyor. Acemi kullanıcılar için ayrı bir moda sahip olan Microsoft Anti-Spyware Beta, sıra dışı bir anticasus yazılımı.

Okuyucu Yorumları