Microsoft’tan Starck tasarımlı optik fare

Microsoft, tasarımcı Philippe Starck ile beraber yumurta biçiminde bir kasaya sahip olan bilgisayar faresi geliştirdi. “Optical Mouse by Starck” hem sol hem sağ el için uygun. Kasanın yarısı boyunca uzanan tuşlar, el yüzeyi ile de tek bir parmak gibi kullanımı sağlıyor.

Microsoft’tan Starck tasarımlı optik fare

Starck farenin gümüş rengindeki kasasını ortasından geçen mavi veya turuncu renkle ışıklandırılmış bir köprü ayırıyor kaydırma tekerleği de burada bulunuyor. Microsoft’un açıklamasına göre kablolu farenin sahip olduğu tekerlek aynı zamanda üçüncü düğme olarak da kullanılabiliyor.

Fransız tasarımcı Philippe Starck’a göre bir PC tasarımı sırasında kedince en önemli nokta insan ile her gün kullandığı teknoloji arasında bir köprü oluşturmakmış. Tasarımcı, bu nedenle insan ile makine arasındaki bağlantı üzerinde durmuş.

Sınırlı sayıda üretim fareler

Microsoft, Starck farenin yanında sınırlı sayıda üreteceği iki tane kablosuz bilgisayar faresi daha duyurdu. Wireless Intellimouse Explorer Cobalt Basin ve Wireless Optical Mouse Mood Ring, Microsoft’un tasarım stüdyolarında geliştirilmiş. Her iki cihaz da dört yönlü bir kaydırma tekerleğine sahip ve düşük enerji tüketimleri ile dikkat çekiyorlar.

Okuyucu Yorumları