Microsoft'tan, Surface İçin Geç Kalmış Bir Adım!

Microsoft, Surface cihazlarına bir türlü eklemediği bu özelliği nihayet kullanıcılarına sunuyor!

Surface için geç kalmış bir adım!

Neredeyse 20 yıldır, Wake-on-LAN (kısaca WoL) özelliği pek çok kablolu ağ adaptöründe yer alan bir özellikti. Adından da tahmin edilebileceği gibi bu özellik, belirli bilgisayarların hedef bilgisayara, MAC adresini içeren bir "paket" gönderilmesi ile uyanmasına imkan tanıyordu. Bu yüzden de WoL, çoğu yönetici için, kapalı veya uyuyan bilgisayarları açmak için fiziksel olarak yakında bulunma ihtiyacını ortadan kaldırması ile oldukça değerli bir araç oldu.

İlginç bir şekilde WoL, Surface Ethernet adaptörü aracılığı ile bir kablolu ağa bağlanan Microsoft'un Surface serisinde yer almayan bir özellikti. Ancak artık firma, bu boşluğu belirli cihazlar için ortadan kaldırıyor: Surface Book, Surface Pro 4, Surface Pro 3, Surface 3, Surface Ethernet adaptörü, Surface Dock, Surface Docking Station for Surface Pro 3.

Bu cihazlarda WoL desteğini aktif etmek için Surface Tools for IT paketi ile beraber sunulan Surface Ethertnet adaptör, Surface Dock veya Surface Docking Station için güncellenmiş bir sürücüye ihtiyaç duyuluyor. Ayrıca WoL özelliğinin sadece Surface cihazı güç kablosu ile bağlı ilen aktif olacağını belirtmekte de fayda var. Bu tercihin de muhtemelen pil kullanımı sırasında enerji tasarrufu için yapıldığı söylenebilir.

İşlemin tamamlanmasının ardından Surface cihazlar, Microsoft'un System Center Configuration Manager'ı veya gerekli olan paketi üretebilen üçüncü parti uygulamalar ile yönetilebilecek.

Okuyucu Yorumları