Microsoft'tan Windows 10 için yeni övgüler

Yazılım devi, profesyonel kullanıcılara Windows 10'un güvenilirliğini anlatan bir web sitesi açtı!

Windows 10 güvenli, çünkü...

Yazılım devi Microsoft, en yeni işletim sisteminin iş yerlerinde kullanım açısından ne kadar güvenli olduğunu göstermek için yeni bir web sitesi açtı.

Son dönemde Windows 10 için tüketiciler ve iş yerlerine yönelik yoğun bir tanıtım politikası uygulayan firmanın bu yeni gövde gösterisi aslında pek de sürpriz bir gelişme değil. Fakat özellikle iş yerlerinin Windows 10'a geçişi normal kullanıcılara göre daha yavaş olduğu düşünülürse Microsoft'un bu yeni tanıtımında neden özellikle şirketleri hedeflediği anlaşılabilir.

Windows 10'un her açıdan firmanın şimdiye kadar ürettiği en gelişmiş işletim sistemi olduğu konusunda iş amaçlı kullanıcıları ikna etmeyi hedefleyen Microsoft, bu web sitesinde Windows 10'un çekirdek tasarımı ve mimarisinden birçok özelliğini kadar oldukça ayrıntılı bir sunum yapıyor.

Özellikle altı çizilen özellikler arasında biyometrik oturum açma olanağu sunan Windows Hello, UEFI Secure Boot, TPM ve sanallaştırma (virtualisation) gibi unsurlar yer alıyor.

Firma, Windows 10'un tehlikelere karşı direnç gücünü de güvenli dolaşım sunan web filtresi SmartScreen'i öne çıkarıyor. Office 365'teki Gelişmiş Tehdit Koruması'nın sahip olduğu aynı bulut tabanlı sistemi kullanan SmartScreen her türlü kötü amaçlı yazılımlara karşı etkili bir savunma sağlıyor. Microsoft ayrıca Device Guard özelliğinin de Windows'un şimdiye kadar sunduğu en başarılı uygulama kontrol yeteneklerine sahip olduğuna dikkat çekiyor.

Okuyucu Yorumları