Microsoft'tan Windows 10 zorlamasına devam!

Microsoft, kullanıcıları Windows 10 yükseltmesine zorlamak için her gün yeni bir taktik deniyor!

Windows 10 zorlamasına devam!

Microsoft Windows 7 ve Windows 8.1 kullanan PC'leri Windows 10 yükseltmesine zorlamakla suçlanıyor.

GWX Control Panel yaratıcısı Josh Mayfield, Windows 7 ve Windows 8.1 bilgisayarlarda Windows 10 yükseltmesi yapılmasını hatırlatan pop-up'ları engelleyen küçük bir yazılım geliştirdi. Bunun üzerine, Mayfield ile Microsoft arasında kullanıcıların yükseltme yapmaları konusunda küçük çaplı bir savaş yaşandığını söylemek yanlış olmaz. Geçtiğimiz hafta Mayfield, Microsoft'un yükseltme hatırlatıcısını kapatan kullanıcıların bilgisayarlarında "AllowOSUpgrade" ayarlarını tersine çevirdiğini ortaya çıkarttı.

Computerworld'e konuşan Mayfield, Microsoft'un kullanıcılara bildirmeden sistem dosyalarında değişikliği gittiğini ve bunun arkasında kullanıcıları yeni işletim sistemine geçmeye zorlamak olduğunu açıkladı.

Mayfield böyle bir zorlamanın işletim sistemi üzerinden yapılmasını eleştirirken, "bilgisayarların istenmeyen Windows 10 yükseltmelerine zorlandığını" söyledi.

GWX (Get Windows 10) yükseltmeleri Windows Update olarak alınırken, 2016'dan itibaren Microsoft Windows 10 yükseltmesini zorunlu hale getirmeyi planlıyor. Yani Windows ile çalışan tüm sistemler otomatik olarak önerilen yükseltmeleri alırken, ister istemez yeni işletim sistemine geçmek zorunda kalacaklar. Kullanıcıların bu yükseltmeleri iptal etmeleri mümkün olacak; tabi fark edip yetişebilirlerse!

Uzmanlar Microsoft'un yeni işletim sistemine geçilmesi konusunda kullanıcılarını zorlayacak taktikler kullanmasının, yeni işletim sistemini kullanmak istemeyen kullanıcıları olumsuz etkileyeceği ve güvenlik açıklarına yol açabileceğini düşünüyor.

Okuyucu Yorumları