Microsoft'un yeni "gerçek katlanır" ekran patenti, çok farklı bir Surface Duo vaat ediyor

Microsoft'un aldığı yeni bir "gerçek katlanır" ekran patenti, yepyeni ve öncekilerden çok farklı bir Surface Duo modeline işaret ediyor olabilir.

Microsoft'tan yeni bir "gerçek katlanır" ekran patenti

Eğer yeni ortaya çıkan bir patent gelecekte hayata geçerse, Microsoft'tan tek bir katlanabilir ekrandan oluşan bir Surface Duo 3 görmeyi bekleyebiliriz.

Şu anda sunulan Surface Duo 2, katlanan bir ikili ekran (5,6 inç AMOLED ekran) kullanıyor, ancak bu patent ortadan katlanan tek bir ekran oluşturulmasını sağlayacak bir teknoloji için gibi gözüküyor (360 derecelik bir menteşe etrafında).

Ünlü Microsoft sızıntı kaynağı WalkingCat tarafından 19 Mayıs'ta tespit edilen patent, katlanan bir cam ekranı ve "bükülmeyi kolaylaştırmak için arka plakanın bir üst yüzeyinden arka plakanın bir alt yüzeyi boyunca uzanan çok sayıda arka plaka yuvası" ile aynı yeteneği gösteren bir arka plakayı anlatıyor.

Microsoft, "plastik filmli ultra ince bir cam katman" gibi katlanır ekran için bazı çözümlerin, ekranın kıvrımı boyunca kırışıklıklar veya girintiler gibi fiziksel kusurlar göstermeye eğilimli olduğunu ve bu yüzden de çatlamaya daha duyarlı olduğunu söylüyor.

Bu patentin temel aldığı fikir ise, yukarıda bahsedilen arka plaka yuvalarının, katlama alanının mekanik olarak buruşmasıyla ilgili bu tür sorunları önlemesi ve mevcut Surface Duo 2'den çok daha ince olması gereken kusursuz bir katlanabilir cihaz sağlayabilmesi gibi gözüküyor.

Tabii ki patentler söz konusu olduğunda her zaman olduğu gibi hemen heyecanlanmamakta fayda var. Bir çok patent, sadece keşif aşamasındaki teknolojileri gösterir ve çok büyük bir kısmı asla tüketici ürünlerine ulaşmaz. Ayrıca, Microsoft bu teknolojiyi geliştirmeye devam ederek tüketici ürünlerinde kullanılacak hale getirse bile Surface Duo 3 için hazır olmayabilir ve yıllar sonra karşımıza çıkabilir.