Microsoft'un açıkladığı veriler, Flight Simulator'ı bir kez daha manşetlere taşıdı

Microsoft’un efsane oyunu Flight Simulator, 2 yıldan biraz fazla bir sürede ulaştığı oyuncu sayısıyla yine parmak ısırttı.

Flight Simulator’dan bir büyük başarı daha

Microsoft Flight Simulator, Ağustos 2020'de PC için piyasaya sürüldüğünden beri fazlasıyla konuşuluyor. Bunda tabii ki ulaştığı başarıların da rolü oldukça büyük. Sadece ilk iki haftasında bir milyondan fazla oyuncu kazanmayı başardığını bildiğimiz oyun, iki yıldan biraz daha uzun bir süre sonunda 10 milyon oyuncu sınırını da geçti.

Bu etkileyici sayı, Microsoft Store, Steam, Xbox Series X|S, Xbox Cloud Gaming'in yanı sıra Xbox Game Pass ve PC Game Pass aboneliklerinden gelen oyuncuları içeriyor. Ne yazık ki Microsoft, yaptığı duyuruda oyuncu dağılımı hakkında herhangi bir detay paylaşmış değil.

Ancak açıklamada bazı diğer detaylar var: Lansmanından bu yana oyun 500 milyon uçuşa ev sahipliği yaptı ve toplamda 40 milyar mil yol kat edildi. Bu mesafe, Dünya etrafında 10 milyon tur veya Dünya'dan Güneş'e 200 gidiş - dönüş anlamına geliyor.

Microsoft Flight Simulator aynı zamanda Microsoft'un en uzun süredir devam eden serisi olma unvanını da elinde tutuyor. 1.0 sürümü ilk kez 1982'de piyasaya sürüldü.