Microsoft'un bot'u Hitler'i görmezden geldi!

Yapay zeka Tay'ı tuzağa düşüren internet troll'leri, Microsoft'un yeni yapay zekasını kandıramadı!

CaptionBot tuzağa düşmedi!

Microsoft'un yeni deneysel sohbet bot'u Tay, kullanıcıların etkisiyle hoş olmayan bir kişiliğe bürünmüştü. Firma, otomatik öğrenme yeteneğine sahip son yapay zeka deneyinde ise bazı önlemler aldı. Yeni yapay zeka CaptionBot'un amacı oldukça basit: Yüklediğiniz fotoğraflarda nelerin göründüğünü size söylemek.

Ancak Microsoft'un CaptionBot'a bazı kısıtlamalar getirdiği anlaşıldı. Örneğin Adolf Hitler'in fotoğrafını yüklemeniz halinde bot, size "Şu an pek iyi hissetmiyorum. Sonra dener misiniz?" diyor. Tekrar denemeniz sonucu değiştirmiyor; ne kadar denerseniz deneyin aynı mesajla karşılaşıyorsunuz. Buradan Microsoft'un Hitler'in fotoğraflarını algıladığı, ancak bununla ilgili açıklamalara kısıtlama getirdiği anlaşılıyor. Hitler'in kolayca seçilemediği düşük çözünürlüklü fotoğraflar ise CaptionBot'un filtresini aşabiliyor.

Microsoft'un bot'u Hitler'i görmezden geldi!
Neowin.net

Microsoft'un Cognitive Services framework'ünün arkasındaki takım tarafından geliştirilen CaptionBot, geçen ayki Build 2016 geliştirici konferansında gösterilmişti. Framework'ün parçası olan etkileyici çalışmalardan Seeing AI, görme engelli kullanıcıların etrafında olup bitenleri anlamasını sağlıyordu.

Microsoft'un bot'u Hitler'i görmezden geldi!
Neowin.net

Seeing AI gibi CaptionBot da kendisine sunulan resimde görünenleri "düz bir İngilizce ile" anlamaya çalışıyor. Aracın bu işte genellikle başarılı olduğu söylenebilir. Microsoft'un çalışmalarıyla ilgili daha fazla ayrıntı için buraya göz atabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları