Microsoft'un Farklı Kalem Saklama Fikirleri!

Surface patentleri Microsoft'un kalem saklamaya farklı yaklaşımlarını gösteriyor!

Farklı kalem saklama teknikleri!

Microsoft, 2'si bir arada laptoplarıyla birlikte gelen 99 dolarlık Surface Pen'i kaybetmemeniz için birçok yol denedi; Type Cover'a bağlamaktan cihazın yanına eklenen manyetik kısımlar dahil. Ama hiçbiri sadece cihazın içine bir saklama kısmı eklemek kadar etkili görülmedi.

İncelemeciler ve kullanıcılar Surface Pro'nun her yinelemesinde Microsoft'un kararını sorguladılar, ama firma normal boyutta bir kaleme sahip olmanın komforunu, onu saklamak ne kadar zor olsa da tercih etti. Samsung sadece, telefonlarının ve tabletlerinin kasasına küçük bir saklama kısmı ekliyor ama bunun götürüsü ancak çok küçük bir kaleme sahip olabilmek ve bu da bazen uzun süreli yazmalarda yorucu olabiliyor.

Microsoft eleştirilere kulağını kapamıyor, yalnız, yeni patentin de gösterdiğine göre şu anki ergonomik kalem tasarımını korurken kasanın kendisinin içine saklamanın bir yolunu düşünüyor.

Microsoft'un Farklı Kalem Saklama Fikirleri!

Bunların ilki, şöyle bir tasarım konsepti: Ok şekilli yatay kesit bir kabuk, dış kasanın yarısını içinde barındırıyor, ve tam boyutlu kalemi almak için döndürülebiliyor. Bu, kalemin bir yönde daha ince bir kalınlığa düşürülmesini sağlıyor ve bu sayede ilk görseldeki Figure 7A'da görüldüğü gibi cihazın içine rahatlıkla saklanıyor.

Microsoft'un Farklı Kalem Saklama Fikirleri!

İkincisi de benzer bir konsept ama burada kabuk yarı-yuvarlak bir silindir ve simetrik bir yarı yuvarlak normal kalemi almak için kabuktan döndürülerek çıkarılabiliyor. Yazmanız bittikten sonra, Figure 7B'de gösterildiği gibi, kabuğun içine geri koyularak tabletin kasasında saklanabilir.

Microsoft'un Farklı Kalem Saklama Fikirleri!

Üçüncüsü ise ikinci fikrin üzerinde bir oynama, burada kabuğun, kalem kasasının çevresinin yarısını bulundurması yerine, kalem menteşeyle birleştirilebilen iki eşit yarı yuvarlağa bölünüyor ve kalemi saklarken yeniden ayrıştırılıyor. Ama bu yöntem, kalemin iki yarısını saklamak için iki ayrı saklama kısmı gerektiriyor.

Microsoft'un bu fikirlerin hiçbirini piyasaya çıkaracağı bir üründe kullanacağının garantisi yok, ama firma bunun gibi fikirleri kullanarak sonunda kalemin düşüp kaybolma riski sorunlarını ortadan kaldırabilirse gerçekten iyi olacak.

Okuyucu Yorumları