Microsoft'un işten çıkartacağı son kişiler...

Microsoft, Nokia'yı aldığından beri 3 kez yaptığını, şimdi son kez yapacak!

Microsoft'ta son dalga!

Geçtiğimiz temmuz ayında Microsoft, 18.000 kişinin işten çıkartılacağını duyurmuştu. İlk işten çıkarmalar anında gerçekleşmişti ve ikinci seri, geçtiğimiz eylül ayında ve üçüncü seri ekim ayında gerçekleşmişti. Şimdi ise dördüncü ve büyük ihtimal ile son seri yaklaşıyor; Microsoft'un yüzlerce çalışanı yeni iş aramak durumunda kalacak.

Bu işten çıkarmaların büyük kısmı, Nokia'nın ürünler ve hizmetler bölümünün satın alınması ile beraber Microsoft'a katılan 25.000 çalışandan kaynaklıydı. Bu bölümün Microsoft'a katılması ile bazı önemli kişiler ve ürünler Microsoft'un kontrolüne geçmiş oldu ancak firmanın ihtiyacı olamayan fazladan iş gücü, firma üzerinde yük olmaktaydı.

Geçtiğimiz hafta işten çıkartılan çalışanların tam sayısı hakkında resmi bir açıklama yapılmadı ancak Ocak ayında Microsoft tarafından yapılan bir açıklamaya göre, işten çıkarmaların son bölümünde, 500 çalışanla yollar ayrılacak gibi görünüyor.

Firmaya yeni katılan Nokia çalışanları dışında, Bing bölümü, Xbox Avrupa ve Xbox Çin de Temmuz ayında yayınlanan plan çerçevesinde belli bir miktar çalışanını kaybetmişti.

Okuyucu Yorumları