Microsoft'a şok: "Bizim burada ne işimiz var?"

Microsoft'un bir döneme damgasını vuran efsane oyununun, birilerini "fena halde çıldırttığını" biliyor muydunuz?

"Bizim burada ne işimiz var?"

Sadece elektrikli otomobil üretmek üzerine kurulan Tesla'nın eski başkanının, elektrikli motorla çalışan spor otomobilleri Roadster'ın, 2007 yılında yayınlanan Microsoft'un yarış oyunu Project Gotham Racing 4'de yer almasından son derece rahatsız olduğu ortaya çıktı.

Daha önce Tesla sözcülüğü yapan David Vespremi'nin kitabında anlattığı bu olay, çok ilginç detaylar içeriyor. O zamanlar, Tesla'nın CEO'su olan ortak kurucu Martin Eberhard, ürettikleri spor otomobillerin Microsoft'un oyunundaki imajı üzerinde hiçbir kontrollerinin bulunmamasından şikayetçiymiş. CEO, Microsoft'un bir hatası ile otomobillerinin imajının da zedelendiğini düşünüyormuş.

Otomobil üreticileri, Microsoft'un yarış oyunlarında kendi otomobil modellerinin kullanılması için Microsoft'a yüzbinlerce dolarlık ödemeler yapabiliyorlar. Ancak, Microsoft Tesla'nın aracını oyuna ücretsiz olarak almışken, Tesla'nın o dönemki CEO'su Martin Eberhard'ın, aracın oyundaki imajı üzerinde hiçbir kontrolleri olmadığını fark etmesi üzerine, şirket içindeki toplantıda "çıldırdığından" bahsediliyor.

Microsoft ile yapılan sözleşmeden rahatsız olan eski CEO'nun, "Microsoft'un aracımızı Volkswagen Beetle'dan bile daha yavaş bir araç olarak oyuna koymasını ne engelleyecek" diye sorduğu ve durumdan rahatsız olduğunu yazan David Vespremi, ayrıca, oyunlarda bu arabaların "ırkçı" videolar hazırlamak için kullanılabildiğini ve ırkçı kimselerin, bu otomobille siyahi insanları ezdiği bir video hazırlamalarının imajlarını kötü etkileyeceğini, otomobilin ırkçılar tarafından kullanılan favori bir araçmış gibi algılanabileceği de iddia etmiş.

Martin Eberhard'ın, yine de, Microsoft ile ortak çalışma yapmaya büyük önem verdiği ve kısa süre sonra, bu şikayetinden vazgeçtiğini yazan kitapta, şirketle ilgili çok ilgi çekici bilgiler de yer alıyor.

Eberhard, 2008 yılında Tesla yönetiminden ayrılmış ve sadece hisse sahibi olarak kalmıştı...

Okuyucu Yorumları