Microsoft'un Yeni Chatbot'u Zo İle Tanışın!

Microsoft, ırkçı ve homofobik olmayı öğrenerek kendi sonunu hazırlayan yapay zekası Tay'ın ardından, şimdi de şansını Zo ile deniyor!

Tay öldü; yaşasın Zo!

Bir süre önce kullanıcılar, Microsoft'un yapay zekası Tay'ın yanıtlarını ve algoritmalarını hızlı bir şekilde etkileyerek onu ırkçı ve homofobik bir "canavara" çevirmişti. Açıkçası, Twitter trollerinin merhametinde olup da delirmemek işten değil. Durum böyleyken yapay zekayı suçlamak haksızlık olur.

Bir bakıma Tay, yıkıcı bir izleyici kitlesi tarafından ortaya konan tuhaf ve saçma sorulara karşı duran olan boş bir tuvaldi. Aslında ne için tasarlandıysa onu yaptı ve zamanla çok hızlı bir şekilde öğrenip adapte oldu. Peki Microsoft'un yeni chatbot'u Zo'nun kaderi Tay'dan farklı olacak mı?

İlk olarak, Zo biraz daha kurnaz ve belki de biraz çocuksu. Zo, henüz Google Assistant'tan bekleneceği kadar özlü ve kısa cevaplar üretebilecek durumda değil. Bot genellikle daha akıllıca ama yanlış yönlendirilmiş yanıtlar üretiyor ve bu da daha büyük bir diyalog oluşmasını engelliyor.

Zo'yu yargılamak için halen oldukça erken, Tay'la olduğu gibi Zo da öğrenip zamanla uyum sağlayacak ve umarız bu sefer sonuç daha iyi olur. Şu anda Zo, yalnızca Kik Messenger aracılığıyla kullanılabilir durumda ve Kik'in kullanıcı tabanı göz önüne alındığında, bir bot test etmek oldukça ilginç bir alan.

Microsoft Zo'yu denemek isterseniz, Kik Messenger'ı iOS, Windows 10 Mobile veya Android için indirebilirsiniz. Başlamak için "zo.ai" kullanıcı adını aramanız yeterli...

Okuyucu Yorumları