Milyarder ama mutlu değil...

Çok kısa sürede büyük bir servet kazandı; her şeyi var... Ama o, hiç mutlu değil!

Milyarder ama mutlu değil...

İnsanlığın büyük bir kısmı, zengin olmanın muhteşem olduğunu düşünebilir. Günümüzün zenginleri ise servetlerini çok hızlı bir şekilde kazanabiliyor. Özellikle teknoloji dünyasında bu durumun daha sık gerçekleşiyor. Milyarlarca dolar, bir anda genç karakterlere sunulabiliyor.

Markus "Notch" Persson da bu milyarderlerden biri. Minecraft'ı yaratan Mojang'in 36 yaşındaki kurucusu, firmayı 2.5 milyar dolara Microsoft'a satmıştı. Daha sonra da, söylenenlere göre Jay Z ve Beyonce'dan daha fazla para önererek, 70 milyon dolara Beverly Hills'de bir malikane satın almıştı.

Microsoft anlaşması tamamlandıktan sonra Redmond ekibine katılmayan Persson, yeni bir hayata başladı. Ama şu anda doğru kararı verip vermediği konusunda pek emin değil.

Persson, geçtiğimiz günlerde bir grup tweet aracılığı ile hislerini açıkladı. Derin bir melankoli içerisinde olduğu görülebilen Persson, en azından kendisi için, paranın her şey olmadığını açıklamaktaydı: "Her şeyi elde etmekteki problem, denemeye devam etmek için sahip olduğunuz sebepleri kaybetmeniz."

Çoğu kişi için Persson her şeye sahip olan bir insan olarak tanımlanabilir. Ancak kendisi, insanlarla ilişki kurmanın zorluğundan yakınmakta. "Ibiza'da bir grup arkadaş ile takılıyorum ve ünlü insanlarla partideyim, istediğim her şeyi yapabiliyorum ama bundan daha yalnız hissettiğimi hatırlamıyorum. Mükemmel bir kız arkadaş buldum ama kendisi benden ve yaşam tarzımdan korkuyordu; yerime normal bir insanı tercih etti."

Persson'un bir diğer şikayeti de, Mojang'i satarken çalışanlara iyi davranılacağından emin olacak şekilde anlaşma yapmasına rağmen, hepsinin artık ondan nefret ediyor olması.

Persson'un açıklamalarına bakılırsa, en büyük problemi, yanında kendisi gibi davranabileceği birinin eksikliği gibi gözüküyor. Daha önce kendisi ile aynı konumda kalan kişilerden fikir aldığını söyleyen Persson, zaman içerisinde durumun düzeleceğini söylediklerini belirtiyor.

Tabii ki Persson'a karşı sempati sahibi olmayanlar olacaktır. Her şeye sahip olmanın yan etkilerinden birinin de bu olduğu rahatlıkla söylenebilir. Ancak, çok fazla paraya sahip olmanın yan etkilerinden biri de, normalde kolaylıkla yapılabilen şeyleri oldukça zor elde edilen şeyler haline getirmek.

Yayınladığı seri tweet'lerin 24 saat ardından tekrar tweet gönderen Persson, derdini açıklamanın bile büyük yardımı dokunduğunu belirtti ve kendisine mesaj gönderen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Okuyucu Yorumları