Minecraft reklamları ortadan kalkıyor...

Son dönemlerde Minecraft'ın her yanını saran ürünler, yeni kararla birlikte tarih oluyor!

Minecraft için radikal karar!

Mojang, bir blog yazısı aracılığı ile Commercial Usage Guidelines (Ticari Kullanım Rehberleri) güncellemesini duyurdu. Bu güncelleme ile beraber, temel olarak, firmaların artık marka ve ürünlerinin reklamlarını Minecraft aracılığı ile yapamayacakları söylenmekteydi.

Oyunun inanılmaz büyümesi ile beraber firmalar bu oyunu "ilgisiz ürünlerin" gösterimleri için kullanmaya başladılar. Bunun bir örneği de, geçtiğimiz Aralık ayında Verizon'un oyun içerisinde çalışan bir iPhone üretmesi olarak gözükebilir.

Mojang, bu tür ürün tanıtımlarının "doğru ve daha önemlisi eğlenceli hissettirmediğini" söylemekte. Yeni rehbere göre, alakasız ürünlerin reklamlarını içeren Minecraft modları veya sunucuları kurulamayacak. Bir film veya TV gösterisinin pazarlamasını yapan bir Minecraft haritası veya modu da kurulamayacaklar listesinin içerisinde bulunmakta. Ancak yeni rehbere göre, hayranlar, reklam yapmak amacı içermediği sürece ürünleri oyuna dahil edebilecek. Başka bir deyiş ile, bu değişiklikler firmaları büyük oranda etkilerken, tekil kişileri pek etkilemeyecek...

Okuyucu Yorumları