Mini-PC ailesinin son üyesi: Crea MiniC

Crea, 300 Dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunacağı mini-PC'lerini tanıttı.

300 Dolara mini-PC

Crea, küçük fakat yetenekli MiniC serisi ile dizüstü bilgisayar dünyasına farklı bir bakış açısı getirmeye hazırlanıyor. MiniC; her yaştan kullanıcılara kolay bilgisayar kullanımı, sürekli ve zengin online bağlantı seçenekleri, hafif taşınabilirlik ve şık bir tasarım sunuyor. MiniC'nin 300 Dolar'dan başlayan fiyatlarla piyasa sunulması planlanıyor.

Intel'in ultra mobil cihazlar için geliştirdiği Atom mobil işlemcilere sahip olan MiniC ile enerji tüketimi 4W-8W arasında tutulmuş. Böylelikle enerji tasarrufu sağlanarak 6 saate varan pil ömrüne ulaşmak mümkün hale gelmiş. Bununla birlikte, MiniC'de kullanıcılara iki farklı depolama seçeneği sunuluyor: Veri kapasitesi arayanlara 80 GB sabit disk veya uzun pil ömrü, dayanıklık ve hız isteyenlere 16 GB'a kadar Flash veya Solid State Disk (SSD).

MiniC, 10,2 inç (25,4 cm) büyüklüğünde LCD ekrana sahip. Bu sayede ürün bir el çantasına sığabiliyor. MiniC'nin ağırlığı ise 1 kg. Sistemin üzerinde klavye ve güç düğmesi dışında bir düğme yer almazken tüm bağlantı noktaları ürünün sağ ve sol yanında bulunuyor. İki farklı renk seçeneği ile piyasaya sürülecek olan MiniC 'nin Ağustos ayında satışa sunulması planlanıyor.

Bağlantı seçenekleri

Bağlantı seçenekleri
MiniC, çok sayıda bağlantı seçeneği ile birlikte geliyor.

MiniC'yi rakiplerinden ayıran en önemli özelliği ise kullanıcılara zengin bağlantı seçenekleri sunarak sürekli olarak online kalmalarına imkan tanıması. Wi-fi ve Bluetooth özelliklerinin yanı sıra, MiniC'nin kullanıcılara sağladığı en büyük avantaj, sürekli olarak her yerden internet'e bağlı kalmayı sağlayacak süper-3G modülü ve SIM kart yuvası.

MiniC ile birlikte gelen dahili 1,3 MP web kamera ile sevdiklerinizle dilediğiniz şekilde görüntülü sohbet yapma olanağına da sahipsiniz. Müşterilerinin multimedya ihtiyaçlarını da dinleyen Crea, MiniC'de 4'lü kart okuyucu ve 3 USB 2,0 portu sunuyor. Böylece, kullanıcılar kablolar ile uğraşmadan fotoğraf ve müzik gibi hobilerini MiniC'ye aktararak kolayca ulaşabiliyor.

MiniC, Microsoft'un Windows XP Basic işletim sistemi ile birlikte geliyor. Kullanıcılar, dilerlerse MiniC ile Linux işletim sistemini de kullanabiliyor.

Bilgi için:
Crea - 0216 313 1010

Okuyucu Yorumları