Mini-PC'lerin ömrü sadece 36 saat-miş...

PC devi Dell'den, altın çağını yaşayan mini-PC'ler için herkesi şaşırtan ilginç açıklamalar...

Sadece 36 saat...

Dünya devi Dell'in kurucusu ve CEO'su Michael Dell'e göre, yeni alınan bir netbookun heyecanı sadece36 saat sürüyor.

Dell "14 ya da 15 inç ekrana sahip bir dizüstü bilgisayar kullandıktan sonra netbook görüp "Ne şirin, ne hafif, bayıldım!" diyenler, yaklaşık 36 saat sonra "Bu ekran çok küçük, bana 15 inçlik ekranımı geri verin" diyorlar" dedi.

Netbookların geçici bir trend olduğuna dair uzun süre dil döken Dell, fiyatların uzun bir düşüşten sonra tekrar yükseleceğini söyledi. Windows 7 ile birlikte performans arayışının tekrar güçleneceğini ve güçlü (pahalı) sistemlerin satışının artacağına inandığını belirtti. "Tüketiciler sadece en ucuz, en alt modellere yöneliyordu ama bu geride kaldı. Yeni işlemciler ve Windows 7 heyecan uyandırıyor. Performans çağı geri geliyor" dedi.

Dell, sözlerinin devamında "Gittikçe daha fazla müşterinin küçük ekrandan ve düşük performanstan memnun kalmadığını görüyoruz. İkincil bir bilgisayar olarak kullanılıyorsa, ya da kullanıcının sahip olduğu ilk bilgisayar ise idare ediyor. Ancak kesinlikle tecrübeli bir kullanıcı için güçlü bir dizüstünün ya da masaüstü sistemin yerini tutamaz" dedi.

Bununla birlikte netbookların çok mantıklı kullanım alanları olduğunu da belirtti. Dell Latitude 2100'ü örnek göstererek, bu küçük ve ucuz netbook'un eğitim için ideal olduğunu belirtti.

Okuyucu Yorumları