Mobil cihazlar Kaspersky ile daha güvenli!

Kaspersky, bilgisayarlardan sonra şimdi de cep telefonlarını olası tehditlere karşı koruyor.

Kaspersky cebe girdi!

Güvenlik yazılımları denildiğinde akla ilk gelen isimlerden biri olan Kaspersky, bilgisayar kullanıcıları arasında büyük bir başarı yakalamasının ardından şimdi de servislerini mobil cihazlara kaydırmaya hazırlanıyor.

Kaspersky Mobil Security, akıllı telefonları(smartphone'ları) günümüzde ciddi boyutlara ulaşan internet saldırılarına ve zararlı programlara karşı tam koruma sağlayarak kullanıcıların güvenliğini maksimum düzeyde sağlıyor. Ancak Kaspersky Mobil Security'nin işlevi sadece bununla da sınırlı değil: Yazılımın bir diğer dikkat çeken özelliği de akıllı telefonlarda bulunan verilerin çalınma ya da kaybolma olasılıklarına karşı koruma altına alınması.

Akıllı telefonlar için internet önceleri bir tehdit oluşturmuyordu; fakat günümüzde akıllı telefon sayısının hızla artması ve donanımının en üst düzeylere çıkması, internet saldırganlarının da hedefini bu cihazlara yöneltmesine neden oldu. Akıllı telefonlarının ciddi bir korumaya ihtiyacı olduğunu gören şirket de, bu cihazlar için tam donanımlı bir güvenlik yazılımı geliştirmekte gecikmedi.

Kaspersky Mobile Security'nin özellikleri

Kaspersky Mobile Security'nin özellikleri
Akıllı telefonlar, Kaspersky Mobile Security ile artık çalınmalara karşı maksimum seviyede korunacak.

Şimdi isterseniz Kaspersky Mobile Security yazılımının fonksiyonlarına kısaca bir göz atalım:

SMS Block(SMS engelleme): Bir kullanıcının akıllı telefonunu kaybetmesi gibi bir durumda kullanıcı, bu cihazı bir başkasının kullanmaması için bu cihaza özel gizli bir SMS mesajı gönderebiliyor ve böylece akıllı telefona olan erişim tamamen bloke edilebiliyor.

SMS Clean: SMS Block işlevine benzeyen SMS Clean, bu fonksiyondan farklı olarak çalınan akıllı telefonun dahili hafızasındaki ve hafıza kartlarındaki tüm verileri anında silebiliyor.

SIM Watch: Bu iki özelliğin kullanılabilmesi için akıllı telefonun orijinal SIM kartına sahip olması gerekiyor. Eğer çalınmış bir akıllı telefon söz konusu ise, bu cihazın yeni sahibi büyük olasılıkla bu SIM kartını yenisiyle değiştirecektir. SMS Watch fonksiyonu da işte tam da bu noktada devreye giriyor: SMS Watch, orijinal SIM kartın cihaza takılı olmadığı durumlarda cihazın içerisinde bulunan verilere olan erişimi sona erdirir. Eğer akıllı telefonu eline geçiren kişi bu cihaza yeni bir SIM kartı taktıysa, bu kişinin haberi olmadan çalınan cihaz otomatik olarak gerçek sahibine bu kişinin yeni SIM kartı numarasını bilgi mesajı olarak gönderir.

Hırsız koruması dışında virüs korumasına da sahip olan Kaspersky Mobile Security, SMS, MMS ve e-posta'ları otomatik olarak zararlı yazılımlara karşı taramadan geçirir.

• Anti-virüs fonksiyonu dışında Firewall yani Güvenlik Duvarı'na da sahip olan yazılım, ayrıca SMS/EMS/MMS gibi kaynaklardan gelen spam'ların da önüne geçebiliyor.

Okuyucu Yorumları