Mobil Dünya Kongresi 2011'de neler olacak?

Mobil Dünya Kongresi 2011 kapıya dayandı bile! İşte Şubat ayında cep devlerinden gelecek sürprizler.

MWC 2011'de neler olacak?

Gelmiş geçmiş en çılgın ceplerin sahne aldığı CES 2011 henüz yeni bitti derken Barcelona'da yapılacak Mobil Dünya Kongresi 2011'e oldukça yaklaştık.

Neredeyse rekor sayıda yeni cep telefonunun tanıtıldığı CES 2011 fuarının ardından, MWC 2011'de de (Dünya Mobil Kongresi 2011) birçok yeni cep ve tablet bizleri bekliyor olacak. CHIP Online, 12 Şubat'ta başlayacak bu dijital gösteride neler olup biteceğini sizler için araştırdı. İşte Dünya Mobil Kongresinden beklediklerimiz!

Microsoft ve LG

Microsoft ve LG
LG Optimux 2X CES 2011'de tanıtılmıştı

Microsoft

Microsoft, mobil işletim sistemi Windows Phone 7'yi geçtiğimiz sene Barcelona'da Mobil Dünya Kongresinde tanıtmıştı. Bu sene ise WP7'ye bazı yeni özellikler getirecek önemli bir güncelleme açıklanabilir. Bu yeni özellikler arasında uygulama içi indirmeler, daha iyi çoklu görev desteği ve daha iyi özelleştirme var.

LG

CES'de dünyanın ilk çift çekirdekli akıllı telefon Optimus 2X'i ve en ince ceplerden biri olan Optimus Black'i tanıtan LG, yeni ürünleriyle beğeni toplamıştı. Ancak hakkında çok konuşulan Android Tablet (muhtemelen Optimus Pad) CES'de tanıtılmadı. Bu tabletin MWC'de gösterilmesi muhtemel.

Motorola ve Samsung

Motorola ve Samsung
CES 2011'de yeni cebi Atrix ve Xoom tabletiyle karşımıza çıkan Motorola, CES'de daha etkin olmasıyla biliniyor.

Motorola

Motorola, MWC'ye göre CES'de daha etkin olan üreticilerden. Zira telefon devi bu sene dünyanın en güçlü telefonu Motorola Atrix'i ve Android 3.0 üzerinde çalışan çift çekirdekli Motorola Xoom'u CES 2011'de tanıtmıştı.

Ancak Motorola'nın bu yeniliklerle yetineceğini düşünmüyoruz, dolayısıyla yeni söylentilere açık olmalıyız.

Samsung

İlginç ama Samsung bir süredir oldukça sessiz, tabi ki Google tarafından üretilen Nexus S'i saymazsak. Bunun anlamı ise telefon şirketinden yakın zamanda önemli yenilikler göreceğimiz olabilir.

Samsung'un MWC 2011'deki ana ürünü muhtemelen Nexus S'in ismi değiştirilmiş ve çift çekirdekli sürümü Samsung Galaxy S2 olacak. Bada işletim sistemindeki gelişmeler ve diğer orta seviye telefonlar de beklenenler arasında.

Nokia, Sony Ericsson, Palm ve HP

Nokia, Sony Ericsson, Palm ve HP
PSP Phone sızıntıları artık sıkmaya başladı

Nokia

Nokia, Eylül ayında E7 ve C7 ceplerini tanıtmıştı. MWC'de ise cep devinin bazı yeni telefonlarla karşımıza çıkacağını düşünüyoruz.

Sony Ericsson

MWC'de Sony Ericsson'dan beklenenler çok. Bunlardan birincisi PSP telefonu (veya Xperia Play). Yeni PSP hakkında o kadar çok bilgi ve resim sızdı ki, Sony'nin cihazı resmi olarak duyurma vakti artık geldi. İkinci beklenen ise yakın zamanda ortaya çıkması beklenen Hallon kod adlı telefon. Çin kaynaklardan sızan resimler doğru ise, X10 Mini Pro da MWC'de tanıtılabilir.

Palm ve HP

Uzun süredir dedikodusu yapılan WebOS ile çalışan PalmPad'in artık ortaya çıkmasını bekliyoruz.

HTC, Google ve RIM

HTC, Google ve RIM
Android 3'ün daha detaylı olarak tanıtılmasını bekliyoruz

HTC

HTC Scribe'ın, şirketin ilk tableti olarak MWC'de yer alması muhtemel. Bunun dışında son teknolojiye sahip birkaç telefonun da tanıtılacağına kesin gözle bakılıyor.

Yeni bir Desire veya Desire HD sürümünün, hatta göz ardı edilen HTC Legend'in de yenilenmiş bir sürümünün tanıtılmasını umuyoruz.

Google

Google'ın Android 3.0'ı (Honeycomb) daha iyi tanıtması gerekiyor, zira CES 2011'deki tanıtımdan çok fazla şey öğrenemedik.

Yine de Google'ın ay sonuna doğru Honeycomb SDK'yı yayınlayacak olması, yakın zamanda mobil işletim sistemi hakkında çok şey göreceğimizin bir göstergesi.

RIM

RIM, MWC'de sessiz olmasıyla biliniyor. Ancak şirket yine de Mobil Dünya Kongresindeki yerini alacak ve bize BlackBerry PlayBook hakkında daha çok şey gösterebilir.

Okuyucu Yorumları