Mobil Dünya Kongresi 2013'ten beklenenler!

En heyecanlı cep şovuna sadece bir hafta kaldı! Nokia, Samsung, HTC ve diğerlerinin bombaları burada

Cep bombaları patlamak üzere!

Her senenin Şubat ayının sonunda düzenlenen Mobil Dünya Kongresi, cep ve mobil teknolojilerinin nabzının en hızlı attığı, senenin en heyecanlı günleri arasında. Haftaya Pazartesi, 25 Şubat'ta başlayacak ve 28 Şubat'a kadar devam edecek olan MWC 2013'te HTC, LG, Samsung, Sony, Huawei, Nokia ve fazlası, yeni cep ve tabletlerini ilk kez gösterecekler.

Son senelerde Android'in hükmettiği MWC'de zaman zaman sıradışı, hatta garip cihazlarla tanışıyoruz. Geçen sene Nokia'nın tanıttığı 41 megapiksel kameralı 808 PureView, Samsung'un projeksiyonlu S Beam cepleri bunlardan bazıları. Bu sene yine her zaman olduğu gibi İspanya'nın Barcelona şehrinde yapılacak olan MWC, bu kez daha az gösterişli, ancak iki kat daha büyük bir alanda gerçekleştirilecek. Bunun anlamı ise daha çok ucuz tablet görmeye hazırlıklı olmamız gerektiği.

Tüm teknoloji dünyasının heyecanla beklediği etkinliği CHIP Online da yerinde, Barcelona'da izleyecek, tüm gelişmeleri sizlere aktaracak. Şimdi ise sizi MWC 2013'ten beklediklerimizle baş başa bırakıyoruz.

HTC

2011'de yeni Desire modelleri, Wildfire S, Salsa, ChaCha gibi modelleriyle bizi şaşırtmayı başaramayan HTC, 2012'de One V, One S ve One X ile tekrar forma girmişti. Sızan raporlara bakarsak, bu sene de HTC için iyi bir dönem olacak. Sızıntılarda da gördüğümüz 5 inç'lik, 1080p ekranlı HTC M7'nin MWC'de ortaya çıkmasını bekliyoruz.

HTC M7'nin MWC'den önce, 19 Şubat'ta firmanın kendi düzenlediği bir etkinlikte tanıtılması da oldukça muhtemel.

Sony, LG ve Samsung

Sony, LG ve Samsung
Optimus 4X HD

Sony

Japonya merkezli firma 2013'ün amiral gemisi modelini CES'de tanıttığından, MWC'de büyük bir sürpriz yapmasını beklemiyoruz. Yine de MWC, katılımcıların 5 inç'lik Xperia Z'yi yakından görmesi için önemli bir fırsat olacak.

Şirketin Xperia Z'den daha küçük, yeni Xperia'lar tanıtması muhtemel.

LG

2012'de 4.7 inç'lik Optimus 4X HD ile MWC'nin ilgisini çekmeyi başaran LG, bu sene yenilenmiş bir Optimus G ile karşımıza çıkabilir. Optimus G'nin 4 çekirdekli güçlü bir cep olması dolayısıyla çok daha üstün bir ceple karşılaşma olasılığımız düşük.

Samsung

Samsung, Galaxy S4'ü muhtemelen MWC 2013'te ortaya çıkarmayacak ancak yine de birkaç yeni Android'li ceple tanışmaya hazır olun. Firma geçen seneki MWC'de Galaxy S Wi-Fi, bir medya yürütücüsü ve projeksiyonlu cebi Galaxy Beam'ı tanıtmıştı.

Samsung'un MWC'de bir sürpriz yapma olasılığı da yok değil. En son söylentiler, Güney Kore merkezli şirketin yeni bir 8 inç'lik Galaxy Note tablet üzerinde çalıştığı yönünde. Raporlara göre bu tablet, 2GB RAM, 4.600mAh pil gibi özelliklere sahip olacak. Bunun yanında Galaxy Tab serisi de yeni tabletlerle tanışabilir.

Nokia, Huawei ve RIM

Nokia, Huawei ve RIM
Lumia 920

Nokia

Geçen sene bizleri Lumia 610, Lumia 900 ve Nokia 808 PureView gibi ceplerle tanıştıran Nokia, söylentilere göre bu sene Lumia 920'nin alüminyum kasalı bir sürümünü tanıtabilir. Bunun yanında şirketin 41MP kamera teknolojisini Lumia ceplerine yerleştirmek üzere çalıştığı biliniyor. Nokia yeni ceplerini genellikle kendi etkinliklerinde gösterdiğinden, bir tahmin yürütmek güç.

Huawei

Huawei CEO'su Richard Yu, MWC 2013'te "iki yeni yenilikçi ürün" tanıtacaklarını geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Bu ceplerden birinin 5 inç'lik, dört çekirdekli Huawei Ascend P2 olması muhtemel. Ancak ihtimaller arasında MWC'yi sallayacak sekiz çekirdekli bir Ascend P2 de var.

RIM

Yeni BlackBerry 10 cepleri Z10 ve Q10 Ocak ayında tanıtan RIM, MWC'de önemli bir sınav verecek. Firmanın yeni cepleri ve işletim sistemi kullanıcılar ve medya tarafından test edilecek. RIM'in geçen seneki MWC'dekine kıyasla çok daha etkin olması gerekiyor.

ZTE, Asus ve Acer

ZTE, Asus ve Acer
Asus Transformer

ZTE

Büyük ekranlı ceplerin fiyatlarının düşmesi, işlemcilerinin güçlenmesiyle MWC 2013, ZTE için verimli geçecek gibi görünüyor. Şirketin geçen sene tanıttığı 4.5 inç'lik ZTE PF112'den o zamandan bu yana pek ses çıkmadı, aynısı 4.3 inç'lik dört çekirdekli ZTE Era için de geçerli.

Şirket, CES 2013'de 5 inç'lik, full-HD ekranlı, dört çekirdekli cebi ZTE Grand S'i tanıtmıştı. MWC 2013'te ise firmanın Galaxy Note 2'ye ve Huawei Ascend Mate'e rakip olacak bir Grand Memo ile karşımıza çıkması muhtemel.

Asus

2012'nin Mobil Dünya Kongresi'ni yenilediği Transformer tabletleri ile fetheden, Nexus 7'yle önemli bir başarı sağlayan Asus, bu sene daha da uygun fiyatlı, "99 dolarlık" bir tabletle karşımıza çıkabilir.

Acer

Geçtiğimiz senelerde Liquid Glow model cepleriyle öne çıkan Acer'ın MWC 2013'te daha çok tablet serilerine önem vermesini bekliyoruz.

Okuyucu Yorumları