Mobil internette inanılmaz artış var!

Eskiden internete girmek için modeme bağlı tek bir kabloya mahkumduk. Ama şimdi...

İnternet de değişti!

ABD'de bir araştırma, mobil veri kullanımının rekor seviyede artış gösterdiğini ortaya koydu.

2012'de mobil veri kullanımı, kullanıcı başına ortalam 600 MB düzeyindeyken, 2013'te bu rakam 1.2 GB seviyesine yükselmiş. Bu da, yüzde 100 artış anlamına geliyor. Artış hızının bu ivmeyle devam etmesi halinde 2014'te ortalama mobil veri kullanım miktarının 3 GB'a yükselmesi bekleniyor.

Ortalama 1.2 GB'lık veri kullanımı her ne kadar mobil operatörlerin alt seviye kullanıcı grubunu işaret etse de, bu grubun çok geniş olması ve veri kullanımını hızla arttırması, mobil verinin toplumun geniş kesimleri arasında hızla kabul gördüğünün ispatı olarak algılanıyor. Bu gelişmede sosyal ağlar kadar, mobil bankacılık, mobil alışveriş gibi yükselen değerlerin de payı bulunuyor.

Dünya çapındaki rakamlara baktığımızda ise rakamlar biraz daha düşük. 2012'de dünyada ortalama bir kullanıcının 140 MB veri kullandığı dikkat çekiyor. 2013'te ise bu rakam 240 MB'a çıkmış.

Mobil veri kullanımının yükselmesi için önemli bir kıstas da operatörlerin fiyatları. Fiyatlar düştükçe mobil veri kullanımının daha da artması bekleniyor. 4G LTE teknolojisinin de devreye girmesiyle 2016'ya kadar mobil alanda çok büyük gelişmeler olacağı tahmin ediliyor.

Okuyucu Yorumları